Palatul Culturii din Iaşi va primi "probabil" bani la rectificarea bugetară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Palatul Culturii din Iaşi va primi "probabil" bani la rectificarea bugetară

GALERIE
palat
  • palat
- +

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat ieri că anul acesta nu au fost alocaţi bani pentru finalizarea lucrărilor la Palatul Culturii din Iaşi, deşi a inclus suma necesară în proiectul de buget pe 2013 al instituţiei. "Anul acesta nu au fost alocaţi bani deşi Ministerul Culturii a făcut o solicitare pentru a putea fi finalizate lucrările, eu prinsesem în bugetul ministerului aceşti bani, dar nu au fost alocaţi", a explicat acesta. Ministrul a spus că premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru buget Liviu Voinea au fost "precauţi" privind acordarea celor 90 de milioane de lei pentru lucrările la Palatul Culturii din Iaşi, având în vedere acordul cu FMI. "Probabil, la rectificare vom primi cele 80 - 90 de milioane de lei pentru Palatul Culturii. Toţi responsabilii de la Iaşi îşi doresc ca lucrările să fie terminate", a completat acesta. Totodată, ministrul Culturii a spus că deputatul PSD Cristina Nichita nu ştie nimic despre subiectul privind Palatul Culturii din Iaşi. Social-democrata l-a acuzat, ieri, pe ministrul Culturii că nu a alocat bani în acest an pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a Palatului Culturii din Iaşi, considerând că această instituţie ar trebui să fie prima pe lista de priorităţi în privinţa alocărilor bugetare.
 

Mai sunt necesari 15 milioane de euro

 
În octombrie 2012, Guvernul a promis alocarea sumei de 15,8 milioane de euro pentru plata lucrărilor suplimentare efectuate la Palatul Culturii din Iaşi, suma fiind necesară pentru acoperirea costurilor de conservare şi punere în valoare turistică a vestigiilor arheologice descoperite cu prilejul consolidării clădirii. Acordul-cadru de împrumut între Guvern şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) privind reabilitarea monumentelor istorice prevede ca, în cazul apariţiei unor lucrări suplimentare, costul acestora să fie suportat de statul român.
Potrivit contractului iniţial, lucrările urmau să fie finalizate în anul 2011, însă acest termen a fost prelungit cu încă un an, din cauza problemelor apărute la structura de rezistenţă a monumentului istoric şi a descoperirii vestigiilor arheologice. În luna martie a acestui an, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a dat asigurări, la Iaşi, că Palatul Culturii se află în capul listei de investiţii ce vor fi derulate cu bani de la minister. Totuşi, suma promisă nu a mai fost alocată. Potrivit conducerii Palatului Culturii din Iaşi, pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a imobilului ar fi necesare aproximativ 15 milioane de euro. Lucrările au fost executate în proporţie de 75%, iar acestea ar urma să fie finalizate în câteva luni, în condiţiile în care finanţarea ar fi asigurată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.