anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Comunicat de presă

Până când Moldova nu va fi străbătută de autostrăzi, nici nu știu de ce ar mai avea obrazul vreun lider al PSD și PNL să vină să danseze hore golite de sens în Piața Unirii! (P)

GALERIE
cover articol-01
 • cover articol-01
- +

M-am uitat pe 24 ianuarie la prezidiul organizat în Piața Unirii și mi s-a făcut rușine. Mi s-a făcut rușine pentru că nici unul dintre acei bărbați – căci erau aproape numai bărbați cocoțați acolo – nu reprezintă Iașul, nu mă reprezintă, nu ne reprezintă, pe noi ieșenii.

În colțul cel mai îndepărtat al infamantei scene i-am văzut, izolați de liderul partidului lor și de liderii coaliției din care fac parte oficial, pe cei doi penali de seamă ai Iașului, Mihai Chirica și Costel Alexe. 

Ambii cu câte două trimiteri în judecată, ambii refuzând să dea drumul la scaunul pe care l-au înhățat cu ambele mâini, în timp ce procurorii îi trag de picioare afară, purtau cu mândrie drapelul țării. Nu exagerez când vă spun când i-am văzut pe cei doi nefiindu-le jenă să îmbrace drapelul României, o Românie pe care nu au avut, în schimb, jenă să o jefuiască. 

Apoi, i-am văzut și pe cei doi lideri ai PSD și PNL, le-am auzit discursurile lemnoase, i-am auzit vorbind despre unire, dar de 33 de ani Moldova este ruptă și izolată de restul țării, pentru că de tot atâția ani liderii de la București nu au fost interesați să unească cu adevărat regiunea noastră de România prin autostrăzi și prin căi ferate moderne. 

E ușor să citești de pe foi scrise de alții despre sentimente pe care le uiți, de fapt, de îndată ce ai plecat din Iași și, mai departe, dincolo de Focșani. De fapt, până când Moldova nu va fi străbătută de autostrăzi, nici nu știu de ce ar mai avea obrazul vreun lider al PSD și PNL să vină să danseze hore golite de sens în Piața Unirii. 

Nu în ultimul rând, mi s-a făcut rușine și când am văzut că pe scenă am putut distinge cu greu câteva femei, ascunse undeva în spate. Nu ar fi trebuit să mă mire, suntem totuși țara care ocupă locul 26 din 27 în UE în ceea ce privește egalitatea de gen. Totuși, am constatat că pe bărbații din PSD și PNL nici măcar salvarea aparențelor nu-i preocupă. 

Voi milita în continuare pentru ca femeile să aibă cât mai mult acces în politica românească. Altfel nici nu se poate, femeile competente și puternice pot face acele lucruri bune pe care bărbați de genul celor menționați mai sus nu au fost capabili. 

M-am uitat pe 24 ianuarie în Piața Unirii și am găsit ceva de care să fiu și mândru: de ieșeni, de oamenii care cred în România, care cred în Iași și care vor să prosperăm împreună, să ne dezvoltăm împreună, să fim împreună.

Acestora le mulțumesc că nu au renunțat să creadă că putem face bine!  

Marius BODEA
Senator USR de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.