Pană de curent la Casa Pătrată. De ce nu s-a trecut pe generatorul propriu?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Pană de curent la Casa Pătrată. De ce nu s-a trecut pe generatorul propriu?

GALERIE
Prefectura Iasi
  • Prefectura Iasi
- +

O pană prelungită de curent a scos din funcţiune, la propriu, instituţiile care funcţionează la Casa Pătrată. Timp de mai bine de trei ore, Consiliul Judeţean şi Prefectura nu şi-au putut desfăşura activitatea. Cum tensiunea în reţea a revenit în jurul orei 13.30, iar vinerea e zi scurtă, o parte dintre angajaţi au primit aprobarea să plece mai repede.

De la E.On ni s-a confirmat că a fost într-adevăr o avarie care a afectat o zonă mai întinsă din Centrul Civic, iar surse din cadrul Instituţiei Prefectului au precizat că au mai fost asemenea căderi ale reţelei de curent electric. Întrebarea este: de ce o clădire care adăposteşte instituţii de importanţă vitală pentru judeţ nu are opţiunea comutării pe o sursă alternativă ?

Cum prefectul judeţului nu a fost de găsit, am apelat la predecesorul lui, Marian Şerbescu. El ne-a precizat că imobilul deţine un generator, la fel cu cele ale spitalelor. Dar, spre deosebire de acestea, care comută automat reţeaua de tensiune în cazul unei căderi, generatorul Casei Pătrate trebuie acţionat manual. Vineri dimineaţă, acest lucru nu s-a întâmplat.

Casa Pătrată este în administrarea Instituţiei Prefectului, respectiv a Ministerului Afacerilor Interne, de mai bine de 20 de ani, când a fost transferată de la Consiliul Judeţean. Dar Prefectura nu a dispus niciodată de fonduri, spre deosebire de CJ. Cea mai vizibilă dovadă este aspectul exterior al clădirii, cu tencuiala căzută în mai multe locuri. De altfel, la învestirea în funcţie, anul trecut, prefectul Marian Grigoraş spunea că prioritatea sa în acest mandat va fi renovarea clădirii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.