anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Până pe 25 ianuarie, Dieceza catolică din Iaşi se roagă pentru unitatea creştinilor

GALERIE
diaceza catolica
 • diaceza catolica
- +

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi celebrează în această perioadă, până pe data de 25 ianuarie, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor. Reprezentanţii episcopiei spun că în acest an a fost propus un program de rugăciuni ecumenice în bisericile şi capelele mănăstireşti din Iaşi şi din parohiile învecinate, iar Editura „Presa Bună” a realizat broşura cu textele liturgice pentru celebrarea acestei săptămâni. 

„Creştinii se vor întâlni împreună cu preoţii şi păstorul diecezei şi se vor ruga pentru unitate. În fiecare seară, ei vor avea prilejul de a reflecta asupra anumitor texte biblice, vor intona cântece şi îl vor invoca pe Duhul unităţii şi al bunei înţelegeri dintre toţi creştinii. Având la îndemână broşura, toate celelalte comunităţi parohiale sau călugăreşti din dieceză vor putea organiza celebrări similare, căci toţi sunt îndemnaţi să înalţe cereri şi rugăciuni, să celebreze Sfinte Liturghii”, au precizat reprezentanţii episcopiei.

În cadrul programului propus pentru Iaşi, luni a fost o slujbă la Institutul Teologic Romano-Catolic, marţi la Biserica „Sfântul Anton de Padova”, miercuri la Biserica din Dancu, iar astăzi va avea loc la Capela Mănăstirii „Don Orione” - din zona Păcurari. Tema propusă pentru anul acesta a săptămânii de rugăciune pentru unitatea creştinilor se intitulează: „Rămâneţi în iubirea mea şi veţi aduce rod mult”.

„În ciuda faptului că trecem printr-o perioadă de criză, care a bulversat ritmul vieţilor noastre, dorim să celebrăm cum se cuvine aceste zile de rugăciune şi să reflectăm mai mult asupra necesităţii unităţii dintre creştini. Atacurile multiple lansate din diferite direcţii la adresa creştinismului ar trebuie să ne conştientizeze pe noi toţi, care purtăm numele de creştin, asupra necesităţii de a da mărturie în unitate despre Cristos”, au precizat reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.