Primăria, condamnată să plătească 9000 de lei pentru o groapă de pe strada Vicol
Iesenii platesc de doua ori indolenta Primariei. Soferii care-si rup masinile în gropile de pe (...)
citeste totjoi, 25.02.2021
UPDATE
ORA 11:50
GALERIE FOTO I cu vizita lui Traian Basescu. A venit in secret, a gasit totul pustiu
ORA 11:00
Pentru că a ţinut secretă vizita, preşedintele Traian Băsescu a găsit şantierul pustiu. Singurele semne de viaţă erau doar ale unor cârtiţe care îşi săpau galeriile şi făceau muşuroaie. Erau şapte ţevi abandonate şi două buldozere care stăteau degeaba.Cu puţin timp înainte de apariţia preşedintelui, la faţa locului şi-a făcut apariţia dirigintele de şantier din partea Transgaz.
Pe şantier, Băsescu l-a ironizat pe Ponta. "Este uşor să faci spectacol de sunete şi lumini la Roşia Montană, să bagi nişte mineri în mină şi să stai de vorbă cu ei. Însă, aici, este vorba de acţiuni geostrategice. La Bruxelles se ştie că lucrările au început şi că în decembrie se termină lucrările. Din păcate, va trebui să informăm că în această iarnă nu vom livra acea jumătate de miliard de metri cub de gaz către Republica Moldova, aşa cum ne-am angajat", a spus dezamăgit Traian Băsescu. În urmă cu trei săptămâni, premierul Victor Ponta a fost pe şantier, dar situaţia era cu totul alta. Pentru că toată lumea ştia că vine premierul, cîţiva muncitori lucrau de zor la conducte, utilajele erau în funcţiune şi peste tot erau steguleţe. Odată cu plecarea lui Ponta, activitatea de pe şantier a paralizat. Doar cârtiţele, aşa cum a găsit Băsescu, făceau de zor săpături.
GALERIE FOTO cu vizita lui Ponta pe şantier. Aici a fost timp să fie regizată activitatea pe şantier. Toată lumea părea să muncească în lumina reflectoarelor
Vom reveni cu imagini şi VIDEO de la vizita lui Băsescu în acelaşi loc
ORA 10:00
Traian Băsescu a inspectat, vineri, şantierul gazoductului din localitatea ieşeană Rediu, unde nu era niciun muncitor, ci doar un paznic, iar cu puţin timp înainte de sosirea preşedintelui în zonă ajunsese şi şeful de şantier, reprezentant al Transgaz.
În momentul în care a ajuns în zonă, preşedintele i-a întrebat pe jurnalişti dacă sunt muncitori pe şantier, după care s-a îndreptat către şeful de şantier, care instalase acolo o masă şi o planşă cu schiţa proiectului, lângă o baracă. Şeful de şantier, Teofil Ciobanu, i-a prezentat preşedintelui proiectul, spunându-i că lucrările se pot încheia în februarie 2014, dacă timpul va permite, şi nu în decembrie.
Preşedintele a spus că speră ca lucrurile să stea într-adevăr aşa şi ca lucrările să se termine măcar la începutul anului viitor, adăugând că cei de la Uniunea Europeană ştiu ce se întâmplă pe acest şantier şi nu pot fi "păcăliţi" că se munceşte, dar de fapt nu se face nimic.
Şeful statului l-a întrebat pe reprezentantul Transgaz de ce nu se lucrează, acesta spunând că abia acum au fost făcute măsărătorile pentru predarea traseului conductei şi că împământarea conductelor va începe săptămâna viitoare.
"Omul ăsta e onest, spune că nu e gata în decembrie, ci în februarie, dacă timpul permite. (...) Trebuie să fim responsabili. Aici nu avem voie să minţim, e în joc prestigiul nostru. Am adus un comisar european şi doi prim-miştri, puşi lângă nişte ţevi aduse din România, că ţevile pentru proiect încă nu au sosit", a afirmat Băsescu la finalul vizitei.
El a mai spus că va reveni pe acest şantier pentru a se asigura că lucrările vor fi gata la timp: "Voi veni des aici pentru a vedea cum merg lucrările".
ORA 9:00
Preşedintele Traian Băsescu a tinut secreta vizita programata pentru astazi la şantierul Gazoductului Iaşi - Ungheni. Anuntul administratiei a fost facut astazi cu o ora inainte de a ajunge la Iasi. Seful statului este aşteptat în jurul orei 9.45 la Horleşti, comuna Rediu, în vizită la şantierul Gazoductului Iaşi - Ungheni.
Potrivit unui comunicat transmis, în 11 septembrie, de Preşedinţia Republicii Moldova, preşedintele Traian Băsescu şi omologul său moldovean, Nicolae Timofti, s-au înţeles "să facă demersuri în vederea accelerării la maximum a construcţiei gazoductului Iaşi-Ungheni şi a altor proiecte energetice moldo-române asupra cărora cei doi preşedinti şi Guvernele celor două tări au convenit anterior".
Premierul Victor Ponta declara, în 31 august că finalizarea gazoductului Iaşi - Ungheni va avea loc în luna decembrie, răspunzând unei întrebări legate de faptul că şantierul respectiv ar fi abandonat şi că a dispărut conducta adusă la inaugurare.
"Astea sunt prostiile tipice, nu a dispărut nimic. Este licitaţie adjudecată de către una dintre cele mai bune firme, o firmă austriacă, au termen sfârşitul lui decembrie, până atunci. Eu înţeleg atacurile politice şi poveştile, eu vă spun că la sfârşitul lui decembrie veniţi cu mine să inaugurăm gazoductul", afirma Ponta.
Premierul Victor Ponta a fost prezent, în 27 august, în Republica Moldova la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iaşi-Ungheni, alături de premierul moldovean, Iurie Leancă, şi comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger.
Prin gazoduct se urmăreşte asigurarea unui nivel superior de securitate energetică pentru Republica Moldova şi partea estică a României, cu diversificarea surselor de alimentare cu gaz.
Întrebat de jurnalişti dacă această investiţie, inaugurată chiar de ziua independenţei Republicii Moldova, nu va deranja Kremlin-ul, Ponta a răspuns că nu crede că autorităţile ruse se vor "supăra".
Proiectul de construcţie a conductei de gaz Iaşi-Ungheni are un buget de 26,49 milioane euro, din care 7 milioane euro reprezintă contribuţia financiară a Uniunii Europene.
În contextul vizitei la Chişinău a omologului său român Victor Ponta, premierul R. Moldova a declarat că grupul rus Gazprom va fi în continuare principalul furnizor de gaz al statului. Totuşi, "este firesc ca un stat să dorească diversificarea surselor de furnizare (a gazelor), cu scopul de a asigura securitatea energetică a statului la nivel regional", a explicat Leancă. El a adăugat că "a fost începută construcţia conductei de gaz Iaşi-Ungheni, dintre Republica Moldova şi România, cu o capacitate de 1,5 miliarde metri cubi de gaz anual.
Cuvinte cheie: + traian basescu, santierul Gazoductului Iasi - Ungheni
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Bilanţ DNA - Bologa: Primul an din 2015 când am înregistrat mai multe sesizări de la cetăţeni
Guardiola dezarmant de sincer, întrebat care este secretul lui City: „Avem mulţi bani”
Lituania va oferi Moldovei un lot de vaccinuri contra COVID-19
Vulcanul Etna a erupt joi pentru a şasea oară în ultimele opt zile
Statele Unite ar urma sa ajunga la imunitatea de grup in aprilie. Care este explicatia
Viktor Orban ar urma să fie vaccinat cu Sinopharm, produs de China
(FOTO) Asistenta lui Dan Negru, la un pas să devină miliardară în euro
Contul de Facebook al Dianei Șoșoacă a fost blocat. Avocata se compară cu Trump
Nunțile în 2021. Mirii vor petrecere chiar și fără dans și cu testarea invitaților
(VIDEO) Imagini şocante: Trei tineri bătuţi de mafia lemnului pentru că au făcut poze
Un fost jucător al celor de la CFR Cluj s-a sinucis la vârsta de 43 de ani
Mike Tyson câştigă 500.000 de dolari pe lună din vânzarea de marijuana
Christoph Daum, fost selecţioner al României, l-ar putea înlocui pe Erol Bulut la Fenerbahce
Moderna testează o versiune modificată a vaccinului său împotriva tulpinii sud-africane
IMAGINI - Momentul în care avocatul băut a lovit mai multe maşini a fost surprins de o cameră video
Poliţia Animalelor este operaţională! Modalitățile prin care o puteți sesiza
Grampet, grup feroviar deţinut de Gruia Stoica, îşi extinde activitatea în Slovenia
VIDEO - Avocatul care a izbit mai multe maşini parcate în Rediu avea o alcoolemie de 0,73 mg/l
Numărul cazurilor de COVID a început să se umfle din nou: 3.923 în ultimele 24 de ore
Ieșeni, transmiteți consumul de apă pe 28 februarie pentru a plăti prețul vechi!
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că la Iaşi vor sosi 22.000 doze AstraZeneca
Jocuri istețe pentru copii fericiți, la Happy Color în Iulius Mall Iași
„Sărbătoarea Primăverii” s-a instalat în Palas, cu mii de mărțișoare
Guvernul promite 1% pentru cercetare în 2024. Realitatea: de șase ori mai puțin
Profitul Romgaz a urcat anul trecut cu 15% până la nivelul de 1,25 miliarde lei
Raed Arafat, atac dur la fondatoarele „Dăruiește Viața“: „Am tolerat până acum veninul lor“
În România, vaccinul anti-COVID oferă protecție de 99,45%, mai mare decât în Israel
Bilanţul covid-19 în Germania creşte cu aproape 12.000 de contaminări la peste 2,4 milioane
Gigantul care cumpără o companie la fiecare trei - patru săptămâni
Jeep ar putea renunța la denumirea Cherokee după mai bine de 45 de ani
Documentarul „Construit pentru Marte: Roverul Perseverance”, premieră la National Geographic
IATA vrea să lanseze la sfârșitul lui martie un permis de călătorie cu avionul
AstraZeneca neagă orice întârziere în livrarea vaccinului său împotriva covid-19 în UE
Șeful Poștei: Zona de curierat este punctul în care trebuie să ne dezvoltăm foarte mult
În ce hal arată SUV-ul de lux cu care Tiger Woods a avut accident
Un autoturism “Şcoală” s-a ciocnit pe podul din Cicoare de un Logan MCV
Drogurile care tratează probleme de sănătate: canabis, LSD, ketamină
Pas important pentru acordarea spijinului financiar destinat sectorului HoReCa
Cum îți dai seama cât de valoroasă este o pictură. Caracteristici de care se ține cont
Muzica grupului Daft Punk, creştere uriaşă a accesărilor online după anunţul despărţirii
Cola are dezavantaje, dar și beneficii: poate fi folosită pe post de medicament
Titlul următorului film „Spider-Man” a fost anunţat. Va fi lansat pe 17 decembrie 2021
Tatăl portarilor Alisson şi Muriel Becker a fost găsit înecat într-un lac
Suedia înăspreşte restricţiile legate de coronavirus, pentru a evita un al treilea val de pandemie
Ionuţ Nasleu, fostul director de la Pieţe Timişoara, a fost reţinut. A şantajat doi jurnalişti
Lipsa de semiconductori la nivel mondial a ajuns să-l îngrijoreze până şi pe Joe Biden
Cosmin PAȘCAIaşul îşi merită echipa de fotbal |
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Codrin Liviu CUȚITARUImpersonare |
George ŢURCĂNAŞUReţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III) |
Bogdan ILIESCUInsuportabila greutate a fiinţării |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.