Panarama cu manelişti de la Ciric închide terasele și cluburile la miezul nopţii? Primarul Chirica: cer CJSU să revină asupra deciziei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Panarama cu manelişti de la Ciric închide terasele și cluburile la miezul nopţii? Primarul Chirica: cer CJSU să revină asupra deciziei

GALERIE
manelisti ciric
  • manelisti ciric
- +

Terasele, barurile şi cluburile din Iaşi ar putea fi închise la miezul nopţii, în contextul pandemiei Covid-19. O astfel de hotărâre a fost adoptată ieri de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), dar decizia trebuie validată de comitetul naţional pentru a intra în vigoare. 

„Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tip terase, cluburi, baruri şi alte asemenea, nu poate depăşi ora 24.00 şi nu poate începe înainte de ora 6.00”, este propunerea CJSU Iaşi. Totodată, comitetul judeţean a solicitat forului naţional ca o astfel de măsură să fie dispusă şi în cazul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc. CJSU a adoptat o astfel de hotărâre în condiţiile în care, zilele trecute, în mediul online, au apărut mai multe filmări de la o petrecere de la un club de la Ciric unde cei prezenţi nu respectau distanţarea fizică şi nu erau vizibile măsuri luate de proprietari pentru prevenirea răspândirii bolii infecţioase Covid-19.

Primarul municipiului a cerut reanalizarea măsurii de închidere a teraselor şi cluburilor înainte de ora 24. „Practic, dacă această decizie va fi adoptată, vom pedepsi un întreg sector economic şi aşa afectat de criză şi vom ajunge la şi mai mari prejudicii HoReCa în judeţul nostru. Prin urmare, cer CJSU să revină asupra deciziei şi să fie aplicate cele mai dure sancţiuni celor vinovaţi, inclusiv cu suspendarea activităţii. Noi, ca autoritate locală, vom oferi tot sprijinul pentru ca toţi cei care încalcă legea să fie sancţionaţi”, a declarat primarul Mihai Chirica 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.