Pandemia a adus o finanţare de 4 milioane de euro la Spitalul de Recuperare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 19.09.2021

Pandemia a adus o finanţare de 4 milioane de euro la Spitalul de Recuperare

GALERIE
recuperare
  • recuperare
- +

Banii europeni vor fi folosiţi pentru aparate de ventilaţie, monitoare medicale, injectomate, paturi ATI, echipamente de dezinfecţie. În total, vor fi în desfăşurare proiecte de peste 10 milioane de euro.

O unitate spitalicească beneficiază de o finanţare de peste 4 milioane euro din fonduri europene în contextul pandemiei Covid-19. În acest sens, Primăria a anunţat ieri că un proiect privind Spitalul de Recuperare a fost admis la finanţare. Fondurile sunt disponibile pe o linie specială de finanţare, care vizează creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare Covid-19, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. Valoarea proiectului se ridică la 21 milioane lei.

Din aceşti bani, spitalul va putea achiziţiona echipamente de protecţie, materiale sanitare, medicamente, precum şi următoarele dotări şi dispozitive medicale: aparate de ventilaţie, monitoare medicale, injectomate, paturi ATI, infuziomate şi echipamente de dezinfecţie şi sterilizare a aerului.

„Dotarea cu materiale de protecţie şi aparatură medicală asigură resursele necesare acordării de asistenţă medicală în condiţii de siguranţă, protejării pacienţilor de expunerea prelungită prin spitalizare şi creşterii nivelului de calitate a serviciilor medicale oferite de Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi“, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

În prezent, la Spitalul de Recuperare este în derulare un alt proiect cu finanţare europeană, în valoare de 23,3 milioane lei. În acest caz, fondurile sunt asigurate prin intermediul Programului Operaţional Regional.

Proiectul prevede modernizarea unităţii prin efectuarea de lucrări de eficientizare energetică a clădirii. Iniţial, lucrările au fost realizate de o firmă italiană, dar, în octombrie 2019, Primăria a reziliat contractul acuzând „deficienţe grave“ în derularea proiectului. Ulterior, municipalitatea a organizat o nouă licitaţie, iar contractul a fost atribuit asocierii Conest - Clima Therm Center.

Lucrările includ termoizolarea anvelopei clădirii şi repararea trotuarelor, eficientizarea sistemului actual de producere a energiei pentru încălzire/răcire şi sisteme energie regenerabilă, îmbunătăţirea randamentului aferent instalaţiei de încălzire şi răcire, înlocuirea instalaţiei de distribuţie între punctul termic şi tronsonul B şi a distribuţiei principale din subsol şi a coloanelor, modernizarea sistemului de acţionare şi ghidaj al lifturilor, realizarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii, înlocuirea corpurilor de iluminat cu lămpi cu led etc.

Nu în ultimul rând, Spitalul de Recuperare este beneficiarul unui proiect pentru înfiinţarea unui centru de robotică şi neuroreabilitare. Acest proiect este finanţat printr-un program transfrontalier şi are o valoare de 6,6 milioane lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.