Pandemia a determinat creşterea termenului mediu de plată a facturilor la peste 120 de zile
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

Pandemia a determinat creşterea termenului mediu de plată a facturilor la peste 120 de zile

GALERIE
plata facturi
  • plata facturi
- +

Pandemia de coronavirus a determinat în 2020 creşterea termenului mediu de plată a facturilor din România, depăşind 120 de zile, faţă de 115 zile în 2019, potrivit datelor Instant Factoring, primul fintech românesc care oferă servicii de factoring online, care arată că peste jumătate din IMM-urile româneşti au întâmpinat probleme la încasarea facturilor în 2020.

”Peste jumătate din IMM-urile româneşti au întâmpinat probleme la încasarea facturilor în 2020, ceea ce a determinat o creştere a nevoii de finanţare din piaţă, potrivit unui studiu făcut de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. În acest context, Instant Factoring, primul fintech românesc care oferă servicii de factoring online, a înregistrat creşterea cu 90% a volumului de finanţări oferite, de la 40 milioane de lei în 2019 la 77 milioane de lei în 2020”, arată compania.

Reprezentanţii companiei spun că în 2020 pandemia a pus o presiune imensă pe afacerile mici şi mijlocii, care s-au confruntat adesea cu probleme serioase de cash-flow.

”Am primit spre analiză peste 5.000 de aplicaţii de vânzare a facturilor, iar valoarea medie a facturii acceptate la cumpărare a fost de 3.063 euro. Prin intermediul platformei noastre, aplicaţiile au fost analizate rapid, iar numeroase afaceri au primit în mai puţin de 24 ore sprijinul necesar pentru a putea achita salariile angajaţilor sau materia primă de producţie, reuşind astfel să-şi continue activitatea în această perioadă dificilă”, a spus Cristian Ionescu, CEO şi co-fondator Instant Factoring.

Potrivit estimărilor analiştilor, pandemia de coronavirus a determinat în 2020 creşterea termenului mediu de plată a facturilor din România. Astfel, acesta a depăşit 120 de zile, faţă de 115 zile în 2019, nivelul fiind dublu faţă de media europeană şi faţă de valoarea înregistrată în urmă cu 10 ani.

”Pentru că nevoia de surse alternative de finanţare este foarte mare pe piaţa românească, ne propunem să creştem cu 300% volumul finanţărilor acordate în 2021. O prioritate este dezvoltarea platformei online prin adăugarea de noi feature-uri care să îmbunătăţească experienţa clienţilor şi să eficientizeze procesele şi fluxurile interne astfel încât orice companie să poată primi răspunsul la solicitarea de finanţare cât mai rapid”, a explicat Cristian Ionescu, CEO şi co-fondator Instant Factoring.

Conform ultimului raport dat publicităţii de Comisia Europeană referitor la evoluţia întreprinderilor mici şi mijlocii în perioada 2018-2019, România se afla în continuare pe ultimul loc, cu 30 de IMM-uri la 1000 de locuitori, la jumătate de media europeană. Analiza făcută de Asociaţia Română a Băncilor arată că doar 100.000 de microîntreprinderi româneşti din cele cca 550.000 existente au accesat un credit, ceea ce înseamnă că 4 din 5 IMM-uri sunt nebancabile.

Instant Factoring este prima companie fintech de factoring online din România care sprijină dezvoltarea companiilor mici şi microîntreprinderilor prin soluţii de finanţare rapidă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.