Pandemia a determinat creşterea termenului mediu de plată a facturilor la peste 120 de zile
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Pandemia a determinat creşterea termenului mediu de plată a facturilor la peste 120 de zile

GALERIE
plata facturi
  • plata facturi
- +

Pandemia de coronavirus a determinat în 2020 creşterea termenului mediu de plată a facturilor din România, depăşind 120 de zile, faţă de 115 zile în 2019, potrivit datelor Instant Factoring, primul fintech românesc care oferă servicii de factoring online, care arată că peste jumătate din IMM-urile româneşti au întâmpinat probleme la încasarea facturilor în 2020.

”Peste jumătate din IMM-urile româneşti au întâmpinat probleme la încasarea facturilor în 2020, ceea ce a determinat o creştere a nevoii de finanţare din piaţă, potrivit unui studiu făcut de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. În acest context, Instant Factoring, primul fintech românesc care oferă servicii de factoring online, a înregistrat creşterea cu 90% a volumului de finanţări oferite, de la 40 milioane de lei în 2019 la 77 milioane de lei în 2020”, arată compania.

Reprezentanţii companiei spun că în 2020 pandemia a pus o presiune imensă pe afacerile mici şi mijlocii, care s-au confruntat adesea cu probleme serioase de cash-flow.

”Am primit spre analiză peste 5.000 de aplicaţii de vânzare a facturilor, iar valoarea medie a facturii acceptate la cumpărare a fost de 3.063 euro. Prin intermediul platformei noastre, aplicaţiile au fost analizate rapid, iar numeroase afaceri au primit în mai puţin de 24 ore sprijinul necesar pentru a putea achita salariile angajaţilor sau materia primă de producţie, reuşind astfel să-şi continue activitatea în această perioadă dificilă”, a spus Cristian Ionescu, CEO şi co-fondator Instant Factoring.

Potrivit estimărilor analiştilor, pandemia de coronavirus a determinat în 2020 creşterea termenului mediu de plată a facturilor din România. Astfel, acesta a depăşit 120 de zile, faţă de 115 zile în 2019, nivelul fiind dublu faţă de media europeană şi faţă de valoarea înregistrată în urmă cu 10 ani.

”Pentru că nevoia de surse alternative de finanţare este foarte mare pe piaţa românească, ne propunem să creştem cu 300% volumul finanţărilor acordate în 2021. O prioritate este dezvoltarea platformei online prin adăugarea de noi feature-uri care să îmbunătăţească experienţa clienţilor şi să eficientizeze procesele şi fluxurile interne astfel încât orice companie să poată primi răspunsul la solicitarea de finanţare cât mai rapid”, a explicat Cristian Ionescu, CEO şi co-fondator Instant Factoring.

Conform ultimului raport dat publicităţii de Comisia Europeană referitor la evoluţia întreprinderilor mici şi mijlocii în perioada 2018-2019, România se afla în continuare pe ultimul loc, cu 30 de IMM-uri la 1000 de locuitori, la jumătate de media europeană. Analiza făcută de Asociaţia Română a Băncilor arată că doar 100.000 de microîntreprinderi româneşti din cele cca 550.000 existente au accesat un credit, ceea ce înseamnă că 4 din 5 IMM-uri sunt nebancabile.

Instant Factoring este prima companie fintech de factoring online din România care sprijină dezvoltarea companiilor mici şi microîntreprinderilor prin soluţii de finanţare rapidă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.