PANIVERSARIA – sărbătoarea pâinii cu maia de la Panifcom

vineri, 12 octombrie 2018, 10:55
4 MIN

#MAIANIVERSAM un an cu pâine vie de la Panifcom.

Zilele speciale merită sărbătorite într-un mod cât mai special! Ca în fiecare an, de Ziua Internațională a Pâinii – Ziua Pâinii Panifcom, ți-am pregătit un eveniment extraordinar ce se va desfășura atât în Iași cât și în premieră în orașele principale din zona Moldovei!

Vino și tu la PANIVERSARIA – singurul eveniment din zona Moldovei care sărbătorește pâinea cu maia și produsele de panificație. Brutarii de la PANIFCOM abia așteaptă să îți ofere cea mai bună pâine făcută cu maia, plămădită fix ca în vremurile în care gustul bun era accesibil prin simplitate și genuinitate. În aceste zile speciale de sărbătoare brutarii Panifcom vor trece pe la tine să îți dăruiască o pâine bună, făcută cu maia, făcută ca odinioară.

În intervalul 15 – 21 octombrie, Panifcom va fi alături de ieșeni la Ziua Mondială a Pâinii, Ziua Pâinii Panifcom, un eveniment concept ce va dura o săptămână de zile, prilej cu care se vor desfășura activități inedite dedicate pâinii și produselor de panificație. Prin acest eveniment ne dorim să încurajăm mâncatul sănătos și implicit să facem cunoscute beneficiile pâinii cu maia.

Formată din 10 mașini personalizate Panifcom, un car alegoric desprins dintr-o poveste, trupe de dans, personaje fabuloase, mascote, magicieni și multe alte surprize, Caravana PANIVERSARIA va merge pe un traseu amplu ce va cuprinde toate cartierele ieșene principale.

Duminică, pe 21 octombrie, sărbătorim “Ziua Moștenirii” alături de copiii celor care plămădesc zi de zi pâinea de la Panifcom.

Vă așteptăm cu drag la PANIVERSARIA 2018.

Panifcom este singurul producător zonal care demarează o astfel de acțiune – spectacol – PANIVERSARIA – acțiune cu prilejul căreia se vor oferi cu drag produse delicioase pentru consumatorii săi din Iași și orașele principale din zona Moldovei.

Ce este maiaua?

Tot ce-ți trebuie pentru o pâine bună este: făină, apă și timp.

Fermentul natural care declanșează și conduce dospirea, maiaua, ia naștere natural din ingrediente simple, dar care, ca prin magie se transformă într-o formă benefică plina de viață. Cunoscută și sub denumiea de „drojdie sălbatică”, acesta diferă de drojdia de cultură prin faptul că fermenții se dezvoltă lent cu ajutorul unor condiții specifice de temperatură și umiditate, pornind de la microflora natural prezentă în faina de grâu sau secară, integrală, neagră sau albă.

Beneficiile oferite de maia

Este miraculos cum două ingrediente simple precum apa și făina se pot transforma în ceva cu adevărat extraordinar: maiaua. Originară din Egipt unde, în urmă cu 3500 de ani a fost plămădită, maiaua prezintă o serie de beneficii considerabile. Maiaua conduce o fermentație mai lentă, metabolismul  microorganismelor implicate nefiind forțat în niciun fel iar procesele biochimice decurg natural, astfel, pâinea obținută va fi mai ușor de digerat. În aluatul dospit cu maia, carbohidrații complecși sunt parțial descompuși în zaharuri mai simple și mai ușor digerabile, iar proteinele în aminoacizi.

Beneficii notabile sunt și pentru diabetici sau pentru persoanele care doresc să își mențină o greutate echilibrată deoarece maiaua are un indice glicemic scăzut. Ca și parte vie a unei pâini sănătoase, maiaua conține probiotice (lactobacillus), elemente vitale pentru sistemul digestiv. Prin dospirea naturală, datorită beneficiilor fermenților, pâinea cu maia recrează populația de bacterii favorabile unui proces digestiv optim.

Maiaua conține o multitudine de vitamine: B1-B6, B12, E, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, zinc precum și o mare parte din elementele nutritive din bobul de cereale, eliberate în forme ușor de asimilat de organism. Maiaua dă gust deosebit al painii – gustul ușor acrișor – ce va aminti mereu de pâinea făcută cu atâta bunătate de cei dragi de acasă.

Pâinea cu maia își păstrează calitățile mai mult timp decât pâinea preparată exclusiv cu drojdie de cultură, calități benefice pentru o masă sănătoasă dar și savuroasă.

Pâinea cu maia de la Panifcom este un produs cu o particularitate aparte definit de o amprentă irepeteabilă, un specific caracteristic, o pâine vie care păstrează un gust deosebit.

Detalii suplimentare: www.panifcom.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii