Panourile „indecente“ cu reclame la firmele de videochat vor dispărea din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Panourile „indecente“ cu reclame la firmele de videochat vor dispărea din Iaşi

GALERIE
videochat (1)videochat (2)videochat (3)videochat (4)videochat (5)videochat (6)videochat (7)videochat (8)videochat (9)videochat (10)
 • videochat (1)
 • videochat (2)
 • videochat (3)
 • videochat (4)
 • videochat (5)
 • videochat (6)
 • videochat (7)
 • videochat (8)
 • videochat (9)
 • videochat (10)
- +

Reclamele stradale la videochat ar putea dispărea de pe raza municipiului. Şefii Primăriei au pus gând rău firmelor care se promovează agresiv prin bannere sau panouri outdoor şi solicită îndepărtarea acestora. Demersul municipalităţii vine după ce în zona campusurilor universitare au apărut mai multe reclame la unele firme de videochat.

Viceprimarul Mihai Chirica a catalogat reclamele drept „indecente“. „Am notificat toţi agenţii de publicitate exterioară să ia măsuri de îndepărtare a tuturor reclamelor care invită la videochat. Facem acest lucru în temei cu legea. Având în vedere discu­ţiile cu universităţile, «Cuza» şi «Gh. Asa­chi» în special, s-a observat în ultima pe­rioadă o explozie de reclamă pentru video­chat, atât în zona Copou, cât şi în Tudor Vladimirescu“, a spus viceprimarul Mihai Chirica.

Edilul a adăugat că reclamele au apărut în apropierea căminelor T17, T18, a Facultăţii de Chimie sau a Corpului A al Universităţii „Al.I. Cuza“. „Aceste notifi­cări care nu prea au convenit la unii dintre ei, dar ele sunt făcute în temeiul Legii 148/2000, legea publicităţii şi Legea 196/2003 privind prevenirea şi combaterea pornografiei“, a explicat Chirica. Vice­primarul a subliniat că agenţii de publicitate nu au ţinut cont de prima notificare dată la începutul acestei săptămâni, iar în cazul în care o vor ignora şi pe a doua, atunci Primă­ria se va adresa Poliţiei. Chirica a invocat lit. c) alin. (2) al art. 4 din Legea 196/2003 unde se prevede obligaţia ca firmele de vi­deochat „să nu folosească o reclamă stra­dală indecentă“. „E o chestiune foarte serioasă, se profită şi se manipulează sărăcia sau nivelul de trai scăzut, lipsa fondurilor bă­neşti a unor copii care au venit aici să facă studii“, a comentat Chirica.

Viceprimarul a adăugat că toată reclama stradală la vi­deochat nu va mai fi permisă întrucât pu­blicitatea se face în sensul promovării unor activităţi care, în opinia acestuia, „nu sunt în consonanţă cu demnitatea umană“.

O firmă de videochat a decis deja „reorientarea efortului de marketing“

Reprezentanţii unei firme de videochat au declarat ieri că înţeleg „preocupările autorităţilor locale în legătură cu un anumit tip de reclamă“ şi au precizat că îşi vor „re­orienta efortul de marketing pe alte canale de comunicare, pentru a proteja sensi­bili­tăţile publice“. În schimb, aceştia au precizat că reclamele outdoor „au fost mereu cât se poate de decente“. „Nu am avut niciodată imagini nud sau stridente, care să deranjeze publicul“, au susţinut repre­zentanţii firmei Lucky Studio. Însă aceştia au adăugat că „motivele de moralitate“ in­vocate de către municipalitate nu au sus­ţinere atât timp cât „prin lege, toate fetele care lucrează în videochat au peste 18 ani“. „Prin urmare, sunt majore şi au libertatea să aleagă între profilul adult şi cel non-adult“, a precizat firma.

În schimb, o altă companie din domeniu a apreciat că Pri­măria ar putea îndepărta astfel de bannere doar în situaţia expirării contractelor dintre firme şi agenţii de publicitate. În acelaşi timp, reprezentantul firmei a precizat că derulează de 12 ani o astfel de activitate, subliniind că nu a făcut niciodată publicitate stradală.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.