Papa Francisc foloseşte un cuvânt insultător şi vulgar, „frociaggine”, la adresa homosexualilor

marți, 28 mai 2024, 12:40
1 MIN
 Papa Francisc foloseşte un cuvânt insultător şi vulgar, „frociaggine”, la adresa homosexualilor

Papa Francisc a folosit recent un cuvânt insultător şi vulgar în timp ce vorbea despre homosexuali în Biserica Catolică, scrie presa italiană, relatează AFP.

Papa le-a cerut episcopilor, la o adunare a Conferinţei Episcopale italiene, în urmă cu o săptămână. să nu primească în seminarii persoane în mod deschis homosexuale.

El a apreciat că sunt deja destui ”frociaggine” (”poponari”), un cuvânt din dialectul roman, considerat în italiană vulgar şi insultător faţă de homosexuali.

Potrivit unor episcopi contectaţi de Corriere della Sera, ”este evident că Suveranul Pontif nu era conştient cât de insultătoare erau vorbele sale în italiană”.

”În afară de jenă, vorbele i-au fost primite cu câteva râsete neâncrezătoare, pentru că gafa” Papei, căruai italiana nu-i este limba maternă, ”era evidentă”, scrie ziarul italian pe site.

Cotidianul La Repubblica dă aceleaşi informaţii citând mai multe surse concordante.

Ziarrul scrie că Papa Francisc a militat întotdeauna în favoarea unei biserici cu toată lumea – indiferent de orientarea sexuală -, însă a insistat la această reuniune asupra interzicerii accesului în seminarii a persoanelor în mod deschis homosexuale.  Vaticanul, contactat de ziar, nu a reacţionat imediat.

Citiți și: „Influencerul lui Dumnezeu” va fi canonizat. Papa Francisc tocmai a recunoscut un miracol

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii