Papa Francisc îl omagiază pe Maradona: A fost un poet pe teren
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Papa Francisc îl omagiază pe Maradona: A fost un poet pe teren

GALERIE
Papa Francisc
  • Papa Francisc
- +

Papa Francisc a vorbit, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, despre starul argentinian Diego Maradona, el precizând că fostul fotbalist a fost “un poet pe teren”.

“L-am întâlnit pe Diego Armando Maradona cu ocazia unui meci pentru Pace în 2014: îmi amintesc cu plăcere de tot ce a făcut Diego pentru fundaţia Scholas Occurentes. A fost un poet pe teren, un mare campion care a adus bucurie pentru milioane de oameni, în Argentina şi la Napoli. Era şi un bărbat foarte fragil. Am o amintire personală legată de Cupa Mondială din 1986, pe care Argentina a câştigat-o datorită lui Maradona. Eram la Frankfurt, era o perioadă dificilă pentru mine, studiam limba şi strângeam materiale pentru teza mea. Nu putusem să văd finala CM şi am aflat de succesul Argentinei în faţa Germaniei în următoarea zi, atunci când o fată japoneză a scris pe tablă: ‘Viva l’Argentina’ în timpul unei lecţii de germană. Îmi amintesc personal de asta ca de o victorie a singurătăţii, pentru că nu aveam pe nimeni cu care să împărtăşesc bucuria acelei victorii sportive. Când mi s-a spus de moartea lui Maradona, m-am rugat pentru el şi i-am trimis familiei un rozariu cu câteva cuvinte personale de consolare”, a afirmat Suveranul Pontif.

Diego Maradona a murit în data de 25 noiembrie, în Argentina, la vârsta de 60 de ani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.