anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Papa Francisc: Istoria este în regres, este al treilea război mondial „total”

GALERIE
papa
 • papa
- +

„După cele două tragice războaie mondiale, părea că lumea a învăţat să progreseze treptat spre respectarea drepturilor omului, a dreptului internaţional, a diverselor forme de cooperare. Din păcate, istoria dă semne de regres. Nu numai că se intensifică conflictele anacronice, dar ies la iveală naţionalisme închise, exasperate, agresive şi noi războaie de dominaţie, care afectează civili, bătrâni, copii şi bolnavi şi provoacă distrugeri pretutindeni. Numeroasele conflicte armate îngrijorează în mod serios. Am spus că este un al treilea război mondial „pe bucăţi”, astăzi putem spune „total”, iar riscurile pentru oameni şi pentru planetă sunt tot mai mari. Să ne rugăm Fecioarei Maria să salveze lumea de războiul atomic”, a declarat Papa Francisc, citată de Rador.

Primind în audienţă sesiunea plenară a Academiei Pontificale de Ştiinţe, Papa Francisc a făcut apel şi „la eliberarea de diverse forme de sclavie, precum munca forţată, prostituţia şi traficul de organe”.

„Aceste crime împotriva umanităţii, care merg mână în mână cu sărăcia, au loc şi în ţările dezvoltate, în oraşele noastre. Corpul uman nu poate fi niciodată, nici parţial, nici în întregime, obiectul comerţului!”, a afirmat Suveranul Pontif. „Este necesar să mobilizăm toate cunoştinţele bazate pe ştiinţă şi experienţă, pentru a depăşi mizeria, sărăcia, noua sclavie şi pentru a evita războaiele. Respingând unele cercetări, inevitabil destinate, în circumstanţe istorice concrete, în scopul morţii, oamenii de ştiinţă din întreaga lume se pot uni într-o dorinţă comună de a dezarma ştiinţa şi de a forma o forţă pentru pace”, a subliniat Papa la întâlnirea cu participanţii la sesiunea plenară a Academiei Pontificale de Ştiinţe, axată pe tema „Ştiinţa de bază pentru dezvoltarea umană, pacea şi sănătatea planetei”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Complicata bandă unică

Radu MEȘNIȚĂ

Complicata bandă unică

Singura bandă de acest fel din Iaşi, lipsită de continuitate pentru că se termină brusc în Podu-Roş, asigură practic o legătură rapidă între două intersecţii aglomerate.

opinii

Scrisoare de protest - Qatar 2022

Briscan ZARA

Scrisoare de protest - Qatar 2022

Campioana mondială nu trebuie în niciun fel aclamată, este suficient că i se înmânează Cupa Mondială, lăsând pierzătorii cu un sentiment negativ de mâhnire neconsolată şi gustul amar al înfrângerii. Jucătorii victorioşi trebuie să se retragă în linişte, afişând posturi umile şi cu figuri neutre pe faţă care să nu sugereze bucurie nemărginită, satisfacţie, împlinire, sentimente care nu-şi au locul într-o lume guvernată de fair play şi de egalitate.

Predicatorul josnic al moralităţii

Cristina DANILOV

Predicatorul josnic al moralităţii

Cu toții ne putem comporta ipocrit în unele situații, dar există o linie importantă între nivelul de ipocrizie socială și tolerabilă și ipocrizia intolerabilă care ne transformă din sfinți în predicatori josnici ai moralității, ideilor și adevărului nostru. Cu cât ne respectăm mai mult propria persoană, cu atât mai mult vom reuși să ne oprim la timp pentru a nu depăși această linie dezamăgindu-ne, cu faptele și cuvintele noastre, nu atât pe noi cât și pe cei alături de care conviețuim.

Glose de Ziua Naţională

Mihai DORIN

Glose de Ziua Naţională

A fost 1 decembrie, ziua împlinirii năzuinţei noastre esenţiale - unirea românilor şi a teritoriilor româneşti cu patria mamă. Aceasta ne spune istoria. Şi sigur istoria nu are cum să ne transmită un mesaj fals sau unul inventat de istorici, aşa cum cred criticaştrii români, care nu pot integra măreţia unei clipe în modul nostru de viaţă mediocru ori în  istoria noastră, care nu ar vesti, vezi Doamne, o izbândă precum cea din anul 1918. 

pulspulspuls

Iată gargara politică: imagine cu partidul care militează cel mai mult pentru drepturile femeilor!

Iată gargara politică: imagine cu partidul care militează cel mai mult pentru drepturile femeilor!

E de râs, dacă nu ar fi de plâns: iată cea mai elocventă şi relevantă imagine ce ilustrează gargara politică în plenitudinea ei, surprinsă de un coleg de presă la Iaşi de ziua naţională a ţării. 

Caricatura zilei

Moș Crăciun, supărat pe Moș Niculae

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.