Papa Francisc: preoții pot fi orbi, lipsiți de lumina frumoasă a credinței
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Papa Francisc: preoții pot fi orbi, lipsiți de lumina frumoasă a credinței

GALERIE
papa francisc
  • papa francisc
- +

Papa Francisc a recomandat preoților din toată lumea să reziste "mondenităților virtuale” de pe internet și să se apropie de oamenii săraci, neștiutori și de prizonierii de război.

Acesta s-a adresat în bazilica Sfântul Petru sutelor de proți prezenți, transmițându-le tradiționalul mesaj al slujbei din Săptămâna Mare. Papa le-a mai recomandat acestora să renunțe la aroganță, să se identifice cu oamenii săraci, prizonierii de război, cei marginalizați și respinși.

Papa Francisc a mai spus că preoții pot fi "orbi, lipsiți de lumina frumoasă a credinței... din exces de teologii complicate", dar ei trebuie să se gândească la oamenii care se află în suferință doar pentru că ”alții îi oprimă”.

"Ne simțim prizonieri nu înconjurați, ca atâtea popoare, de ziduri de piatră de netrecut sau de garduri de oțel, ci de mondenități virtuale care se deschid și se închid printr-un simplu click. Suntem oprimați nu de amenințări și de lovituri neașteptate, ca mulți oameni sărmani, ci de atracția a mii de propuneri de consum de care nu ne putem desprinde", le-a spus Suveranul Pontif preoților.

b1.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.