Papa Francisc refuză să se întâlnească cu Viktor Orban
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Papa Francisc refuză să se întâlnească cu Viktor Orban

GALERIE
papa orban
  • papa orban
- +

Papa Francisc a vrut să umilească Ungaria vizitând țara timp de doar 3 ore și refuzând să aibă întrevederi cu premierul Viktor Orbán sau cu președintele János Áder, a acuzat Demokrata, o publicație apropiată de puterea de la Budapesta.

Papa Francisc, care va vizita în luna septembrie Ungaria pentru a participa la un Congres Euharistic Internațional, nu are intenția de a se întâlni cu premierul Viktor Orban și nici cu președintele țării, János Áder, potrivit ziarului american National Catholic Register.

Acuzațiile au fost lansate de András Bencsik, editorul-șef al publicației, acesta făcând referire la informațiile apărute în presa poloneză potrivit cărora suveranul pontif nu se va întâlni cu cei doi lideri maghiari deoarece nu este de acord cu pozițiile lor privind imigrația.

Papa Francisc urmează să sosească la Budapesta pe 12 septembrie pentru Congresul Euharistic Internațional.

Atât surse oficiale de la Vatican cât și de la Budapesta au declarat, potrivit ziarului citat, că în prezent se depun eforturi diplomatice pentru a-l convinge pe Papă să se întâlnească totuși cu liderii politici maghiari și să-și prelungească vizita în Ungaria, care potrivit programului actual va dura doar o zi, pe 12 septembrie

Bencsik a declarat de asemenea că dacă papa Francisc crede că Orbán și Áder au greșit prin refuzul de a accepta solicitanți de azil musulmani este decizia sa suverană dar că dă dovadă de comportament anti-creștin și aduce prejudicii grave lumii creștine.

Acesta a adăugat că se roagă ca „papa original” (Benedict al XVI-lea) să încerce să îl ilumineze pe acest „papă ciudat” cu privire la responsabilitățile și îndatoririle sale.

Papa Francisc s-a remarcat în ultimii ani prin solicitările adresate țărilor europene de a primi refugiați și solicitanți de azil din Siria și alte zone de conflict, poziție criticată de adepții liniei conservatoare dure din cadrul Bisericii Catolice.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.