anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 03.02.2023

Papa le-a cerut credincioşilor din toate religiile să se unească într-o rugăciune comună împotriva pandemiei

GALERIE
papa
 • papa
- +

Papa Francisc i-a invitat pe credincioşii din toate religiile să se roage "împreună ca fraţii" pentru a pune capăt "tuturor pandemiilor", cu prilejul celebrării joi 14 mai a Zilei de rugăciune, post şi caritate în întreaga lume, relatează EFE.

Iniţiativa de a se ruga şi a posti împreună pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19 a fost convocată de Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană organizaţie interreligioasă înfiinţată anul trecut, după "Declaraţia de la Abu Dhabi", semnată de papa Francisc şi de Ahmed al Tayyeb, marele imam al moscheii Al Azhar din Cairo.

Toate religiile şi tradiţiile spirituale sunt invitate să-şi înalţe rugile în faţa lui Dumnezeu Creatorul, într-un strigăt comun de ajutor împotriva pandemiei de COVID-19. De 14 mai, toţi credincioşii împreună, credincioşi de diverse tradiţii sunt invitaţi să se roage, să postească şi să înfăptuiască acte caritabile.

"Oameni din întreaga lume să se îndrepte spre Dumnezeu prin rugăciune, ţinând post şi făcând fapte de milostenie. Fiecare persoană din orice parte a lumii, potrivit religiei, credinţei şi doctrinei sale, să se roage pentru ca Dumnezeu să elimine această epidemie, să ne salveze de acest chin şi să ajute oamenii de ştiinţă să găsească un leac care să o învingă", a spus papa Francisc în liturghia sa de joi.

"Să fim toţi uniţi ca o singură fiinţă, să ne rugăm la Dumnezeu fiecare pe limba şi religia lui pentru ca Domnul în bunătatea lui nemărginită să aibă milă de noi, să ne ierte păcatele şi să oprească această pandemie", a spus papa.

"Dumnezeu cel milostiv să ne aibă în grijă, să oprească pandemiile şi să ne ferească de rele mai mari, precum foametea şi războaiele. Dumnezeu să ne binecuvânteze şi să ne miluiască", a încheiat papa Francisc.AGERPRES

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Mihai CHIPER

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Cum să interpretăm anomalia statistică de la Iaşi?

opinii

Autorul (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Autorul (III)

Autorul e, înainte de orice, o enigmă culturală şi, nu în ultimul rând, una istorică. Romanţând biografia unui personaj canonic (de talia lui James), te confrunţi, volens-nolens, cu restricţii în perimetrul imaginativ. Oricâtă flexibilitate de construcţie ar oferi literatura, istoria (necesara raportare la factualitate) restrânge, auster, „deschiderile” potenţiale ale tabloului epic.

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

George ŢURCĂNAŞU

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

Avem datele (încă provizorii!) de la RPL2021 defalcate pe UAT-uri locale (comune, oraşe şi municipii). Vă propun să aruncăm o privire asupra acestora.

Creierul tăcut

Bogdan ILIESCU

Creierul tăcut

„The great events of the world take place in the brain.”/ „Marile evenimente ale lumii au loc în creier.” -  Oscar Wilde

pulspulspuls

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Am auzit şi noi de la alţii mai informaţi din zona arcului guvernamental că se tot vorbeşte prin conducerile partidelor, din ce în ce mai insistent de ceva vreme, de o comasare a alegerilor care vor avea loc anul viitor. 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.