Papa va poposi la Iaşi peste noapte. Detalii în premieră despre vizită
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Papa va poposi la Iaşi peste noapte. Detalii în premieră despre vizită

GALERIE
Papa Francisc
  • Papa Francisc
- +

Toţi creştinii sunt invitaţi să îl întâmpine. Tema vizitei papei la Iaşi este „Să mergem împreună“, iar logo-ul este sfânta Fecioară Maria care îmbrăţişează mai multe persoane.

Informaţiile publicate ieri în presă au fost confirmate astăzi şi oficial de Administraţia Preziden­ţială şi, pe plan local, de Episcopia Romano-Cato­lică din Iaşi: papa Francisc va veni în capitala Moldo­vei, invitat de preşedinte şi de Biserica Catolică, şi chiar va poposi la Iaşi într-o noapte din intervalul 31 mai - 2 iunie, cât va dura „călătoria sa apostolică“. „Primind invitaţia preşedintelui României, a autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa papa Francisc va întreprinde o vizită apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai - 2 iunie 2019. Cu această ocazie, sanctitatea sa va vizita oraşele Bucu­reşti, Iaşi şi Blaj, şi Sanctu­arul marian de la Şumuleu Ciuc“, au precizat reprezentanţii Admi­nistraţiei Prezidenţiale.

Este a doua vizită a unui suveran pontif în România, după ce Papa Ioan Paul al II-lea a venit în 1999, tot în luna mai, dar la început, în urmă cu 20 de ani. Reprezentanţii Episcopiei din Iaşi spun că vizita va avea şi o importantă componentă ecumenică, papa urmând a se întâlni cu creştinii catolici şi oamenii care vor să-l vadă. Tema vizitezi papei la Iaşi este „Să mergem împreună“, iar logo-ul este sfânta Fecioară Maria care îmbrăţişează mai multe persoane, episcopia amintind şi că papa Ioan Paul al II-lea a numit România în 1999 - „grădina Maicii Domnului“.

„Am aflat de puţin timp că Sfântul Părinte a acceptat să ne viziteze ţara. El primeşte mereu asemenea invitaţii, să-i întâlnească pe credincioşi, să aducă mai mult curaj. Iată, de data aceasta, Sfântul Părinte a ascultat cererea noastră şi vrea să ne viziteze, să onoreze ţara noastră, să ne arate cât ne iubeşte. Sfântul Părinte va ajunge şi în oraşul nostru, Iaşi, locul în care avem sfânta noastră catedrală. El vrea să ne vadă pe toţi, să ne încurajeze, să ne salute, să se bucure cu noi, vrea să ne mângâie, să-i întărească pe cei care au probleme, suferinţe, greutăţi“, a spus Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi. Acesta a lansat o invitaţie pentru toţi credincioşii din Dieceza de Iaşi să se pregătească până la finalul lunii mai şi să iasă în număr cât mai mare în întâmpinarea papei Francisc. Vizita din România este a cincea călătorie internaţională anunţată oficial pentru 2019, papa urmând a merge în ianuarie în Panama, în februarie în Emiratele Arabe Unite, în martie în Maroc şi la începutul lui mai în Bulgaria şi Macedonia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.