Parcarea Aeroportului Iași se închide de pe 2 mai. Ultimele noutăți legate de restricțiile auto

joi, 27 aprilie 2023, 16:41
3 MIN
 Parcarea Aeroportului Iași se închide de pe 2 mai. Ultimele noutăți legate de restricțiile auto

Aeroportul Iași a venit cu noi precizări pe pagina sa de Facebook legate de accesul auto al mașinilor în preajma aerogării. Parcarea se închide de pe 2 mai, urmând a fi creat un drum de acces temporar de-a lungul celor trei terminale. Comunicatul Aeroportului și două reprezentații grafice, mai jos:

Începând cu data 2 mai 2023 (ora 4:00), vor fi puse în aplicare o serie de măsuri privind fluidizarea traficului către și dinspre Aeroportul Iași, odată cu demararea lucrărilor de extindere a parcării auto și reconfigurarea căilor de acces în fața terminalelor T3 și T4.
În aceste condiții, parcarea existentă va fi închisă complet pentru o perioadă de trei luni, urmând a fi creat un drum de acces temporar de-a lungul celor trei terminale.
Măsura a fost stabilită în urma consultărilor cu antreprenorul, instituțiile ce își desfășoară activitatea pe Aeroportul Iași, Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași, în contextul creșterii semnificative a traficului de pasageri.

-Cât privește tranzitarea drumului spre Aeroport, începând din intersecția de la Pod Ciric, pe o distanță de 2 km, va fi permis DOAR accesul mijloacelor de transport în comun, precum și cel al companiilor de taxi și ride sharing. Staționarea mai mult de 5 minute și/sau parcarea autovehiculelor în fața terminalelor vor fi interzise. 


La rândul lor, angajații Regiei, echipajele de zbor și toți cei care vin la Aeroport în scop lucrativ vor avea taloane speciale de identificare, care le vor permite accesul cu autoturismele personale, din Rond Ciric până la Aeroport. 

La intersecția de la Ciric va fi creat un punct permanent de filtrare a autovehiculelor ce au drum spre Aeroport, care va fi coordonat și susținut de către Poliția Locală. 

– Pentru cei care vor să se deplaseze la aeroport cu mașinile personale, Primăria le va pune la dispoziție parcările terasate de la Ciric. De aici spre Aeroport vor circula curse expres regulate de transport în comun, la intervale de 15 minute. Primăria urmează să identifice și alte zone de parcare pentru accesul spre Aeroport.

– În ceea ce privește linia actuală a autobuzului 50, dedicată transportului din municipiu către Aeroport, va fi suplimentat numărul de curse zilnice la intervale regulate de maximum 30 de minute. Programul va fi ajustat nu doar în funcție de orarul de zbor, ci mai ales ținându-se cont de condițiile actuale de trafic crescut, recomandarea fiind ca pasagerii să ajungă la Aeroport cu 3 ore înainte de îmbarcare. Traseul autobuzului 50 este același (Gară – Piața Unirii – Tg. Cucu – AEROPORT și AEROPORT – Tg. Cucu – B-dul Independenței – Gară), putând fi consultat pe website-ul CTP Iași: http://www.sctpiasi.ro/trasee/conexiuni

Proiectul CJ de deschidere a unei rute alternative spre Aeroport: pe drumul județean 282G extins la patru benzi până la Lacul Aroneanu (cu galben), de unde, după ce traversează pădurea, va merge pe un drum nou construit la liziera acesteia până la terminalele de pasageri (roșu). Actualul traseu (cu verde) va fi închis de marți pentru mașinile personale de la capătul Lacului Ciric până la Aeroport.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii