Parcarea subterană de la Teatru, un alt măr al discordiei între primar și consilierii liberali
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Parcarea subterană de la Teatru, un alt măr al discordiei între primar și consilierii liberali

GALERIE
parc Teatru National
  • parc Teatru National
- +

"Nu politizaţi proiectul", a cerut primarul Gheorghe Nichita consilierilor liberali. Aceştia au cerut ca proiectul să cuprindă şi un scenariu de rezervă pentru parcul de acolo, unul fără parcare, "pentru viitorul primar".

Consilierii locali liberali au sugerat Primăriei să ia în calcul doar reabilitarea parcului din faţa Teatrului Naţional şi să renunţe la amenajarea parcării subte­rane pe amplasamentul spa­ţiului verde. Liderul grupului de consilieri din PNL, Marius Dangă, a solicitat ca echipa de proiectanţi de pe proiect să analizeze şi scenariul pentru moder­nizarea parcului fără parcare. „Sunt şanse mici ca până în 2016 să înceapă lucrările, iar în 2016 poate următorul primar vrea altceva, şi să aibă la dispo­ziţie proiectul cu cel de-al doilea scenariu“, a opinat Dangă. „Eu fac proiecte pentru mine, şi în manda­tul meu ce proiect am făcut, l-am dus la capăt. Aşa că o să fac proiecte tot pentru mandatul meu viitor, nu vă faceţi probleme“, i-a răs­puns primarul.

Oficialii din Primărie au precizat că echipa de proiectare a luat în calcul mai multe scenarii pe mai multe amplasamente pentru proiectul de construcţie a unei parcări subterane în centrul oraşului şi că „din analiza făcută de proiectanţi a rezultat că locaţia propusă prin proiect e cea mai favorabilă“. Pri­marul Gheorghe Nichita a enumerat câteva proiecte ale municipalităţii care şi-au demonstrat utilitatea după finalizarea lor, şi a criticat în acelaşi timp faptul că proiectul parcării subterane de la Teatrul Naţional este politizat.

Consilierii locali liberali au atras atenţia că, până pe 10 octombrie 2015, trebuie depusă candidatura oraşului pentru competiţia „Capitală Culturală Europeană 2021“ şi că nici până acum nu s-a organizat vreo dezbatere asupra strategiei pe care o are municipiul. „Cheltuieli s-au aprobat foarte multe şi s-au făcut fără vreo strategie trecută măcar prin comisie, dacă nu prin plen. Dacă ele nu vor fi încununate cu succes, cred că sunt imputabile celor care le-au propus şi aprobat“, a punctat Marius Dangă.

Mu­nicipalitatea nu a arătat ce strategie are pentru a câştiga această competiţie. „Obiec­tivul nostru este să ajun­gem să fim capitală cu acte în regulă. Din câte oraşe îşi doresc acest lucru, un singur oraş va obţine, dar nu înseamnă că celelalte oraşe nu vor fi oraşe în care să se trăiască foarte bine. Câş­tigul este că în toate acestea s-au pus bugete foarte mari, s-au făcut strategii, se creează evenimente care pun în evidenţă viaţa oraşului. Obiectivul nostru este să ajungem acolo, dar evenimentele culturale ale Iaşului trebuie să devină din ce în ce mai evidente“, a răspuns primarul Nichita.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.