Părerea psihologului despre cei răzvrătiţi care nu cred în existenţa COVID-19
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Părerea psihologului despre cei răzvrătiţi care nu cred în existenţa COVID-19

GALERIE
psiholog
  • psiholog
- +

Psihologul Keren Rosner a explicat că ieşirea din starea de urgenţă creşte serios riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus din cauza „răzvrătiţilor”. Aceasta atrage atenţia că măsurile punitive impuse de autorităţi şi-au pierdut eficienţa, în mare parte. „Mi-e şi frică să anticipez urmările medicale ale atitudinii iresponsabile afişate de o parte a românilor”, spune Rosner.

Am învăţat oare după Starea de Urgenţă să convieţuim cu noul coronavirus? Aglomeraţia din parcuri şi de la frontiere arată că nu prea

Keren Rosner, psiholog: Din păcate, perioada care urmează va fi mai grea în comparaţie cu cele două luni de izolare. Şi asta pentru că societatea românească este acum divizată. Cea mai mare parte a cetăţenilor înţeleg situaţia, se adaptează, respectă regulile impuse de autorităţi, dar şi pe cele ale bunului-simţ. Sunt cei care înţeleg să „sufere în tăcere” pentru că au acceptat că, pentru binele tuturor, trebuie să se protejeze. Astfel, au grijă să poarte mască chirugicală şi, pe cât posibil, încearcă să păstreze regulile de distanţare socială. Din păcate, sunt neputincioşi în faţa unei alte categorii de români, a celor răzvrătiţi care nu cred în existenţa COVID-19 sau care susţin diversele teorii ale conspiraţiei care circulă în prezent. Aceştia din urmă se poartă demonstrativ fără mască, iar nu puţini se îmbrăţişează, la fel de demonstrativ, în public. Sunt indivizi care, nu de puţine ori, afişează o aroganţă extremă, care se consideră superiori şi care cred că „numai proştii respectă regulile în acest moment”. Din acest motiv apare o situaţie de pericol. Oamenii care respectă regulile se vor putea proteja de „răzvrătiţi” în magazine sau pe stradă, dar nu în mijloacele în transport în comun pe care vor fi obligaţi să le utilizeze dacă nu au o maşină sau o bicicletă sau dacă nu îşi permit să apeleze la un taxi.

De unde vine această răzvrătire?

Cel mai probabil, avem de-a face cu indivizi frustraţi, care în această perioadă au avut mai mult de pătimit. Ori şi-au pierdut locul de muncă, ori oricum cursul vieţii lor a fost serios perturbat de această epidemie. Ei văd ieşirea din situaţie prin a refuza să creadă că există coronavirusul care produce COVID-19. Pur şi simplu ignoră acest pericol de dragul vremurilor trecute. Mintea lor refuză adevărul.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.