anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Părerea psihologului despre cei răzvrătiţi care nu cred în existenţa COVID-19

GALERIE
psiholog
  • psiholog
- +

Psihologul Keren Rosner a explicat că ieşirea din starea de urgenţă creşte serios riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus din cauza „răzvrătiţilor”. Aceasta atrage atenţia că măsurile punitive impuse de autorităţi şi-au pierdut eficienţa, în mare parte. „Mi-e şi frică să anticipez urmările medicale ale atitudinii iresponsabile afişate de o parte a românilor”, spune Rosner.

Am învăţat oare după Starea de Urgenţă să convieţuim cu noul coronavirus? Aglomeraţia din parcuri şi de la frontiere arată că nu prea

Keren Rosner, psiholog: Din păcate, perioada care urmează va fi mai grea în comparaţie cu cele două luni de izolare. Şi asta pentru că societatea românească este acum divizată. Cea mai mare parte a cetăţenilor înţeleg situaţia, se adaptează, respectă regulile impuse de autorităţi, dar şi pe cele ale bunului-simţ. Sunt cei care înţeleg să „sufere în tăcere” pentru că au acceptat că, pentru binele tuturor, trebuie să se protejeze. Astfel, au grijă să poarte mască chirugicală şi, pe cât posibil, încearcă să păstreze regulile de distanţare socială. Din păcate, sunt neputincioşi în faţa unei alte categorii de români, a celor răzvrătiţi care nu cred în existenţa COVID-19 sau care susţin diversele teorii ale conspiraţiei care circulă în prezent. Aceştia din urmă se poartă demonstrativ fără mască, iar nu puţini se îmbrăţişează, la fel de demonstrativ, în public. Sunt indivizi care, nu de puţine ori, afişează o aroganţă extremă, care se consideră superiori şi care cred că „numai proştii respectă regulile în acest moment”. Din acest motiv apare o situaţie de pericol. Oamenii care respectă regulile se vor putea proteja de „răzvrătiţi” în magazine sau pe stradă, dar nu în mijloacele în transport în comun pe care vor fi obligaţi să le utilizeze dacă nu au o maşină sau o bicicletă sau dacă nu îşi permit să apeleze la un taxi.

De unde vine această răzvrătire?

Cel mai probabil, avem de-a face cu indivizi frustraţi, care în această perioadă au avut mai mult de pătimit. Ori şi-au pierdut locul de muncă, ori oricum cursul vieţii lor a fost serios perturbat de această epidemie. Ei văd ieşirea din situaţie prin a refuza să creadă că există coronavirusul care produce COVID-19. Pur şi simplu ignoră acest pericol de dragul vremurilor trecute. Mintea lor refuză adevărul.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Otravă şi prostie veche (I)

Cătălin ONOFREI

Otravă şi prostie veche (I)

Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

Filmuletul zilei

opinii

Într-o bună zi…

Briscan ZARA

Într-o bună zi…

Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Cu Satelitu

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.