anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

GALERIE
puls
 • puls
- +

Multe păreri am mai auzit ieri despre loviturile la gioale date la Iaşi dar şi la Bucureşti despre alcătuirea listelor de candidaturi de la PSD, multe au fost şi tânguielile vizavi de faptul că madam Gavrilă nu merita un asemenea tratament (lucru valabil în bună măsură, dar nu chiar în totalitate, căci dânsa doarme acum aşa cum şi-a aşternut politic în ultimii ani, nu-i aşa?). 

Dar am zis să vă oferim şi o frescă ce poate nu o vedeţi de la Iaşi dacă nu sunteţi pe fază: o postare a madamei deputat pe pagina fostului ministru Liviu Pop, de la Maramureş, care e în aceeaşi situaţie: pas la liste.

După ce madam Gavrilă îi spune că e cazul să plece din PSD, că şi ea a păţit la fel la Iaşi, iacătă ce mai spune ea acolo! O fi de bine, de rău...

DNA face iarăşi ordine pe liste?

Alte tari şi haioase chestii s-au mai petrecut în ultimele zile pe ruta politică Iaşi - Bucureşti şi retur, stimaţi telespectatori. De-un par egzamplu, legat de ce scriam noi aicea alaltăieri, că dipotatul molicean de Iaşi Văru Jan reuşise cumva să tragă unele sfori şi curmeie ca, după înscrierea în acest nou partid al lui Ponta, la fel ca Moliceanu în capitală, să fie el primul pe lista de candidaţi la parlament, la Cameră, de la Pro România Iaşi.

Totul spre disperarea fostului dipotat Jakob Ban, şeful de filială, care nu mai putea astfel pupa parlament, căci maximum ce poate spera acest partid la Iaşi este un post de dipotat. Şi ăsta cu mare noroc, căci pragul de 5% e cam sus pentru ei. Păi de ce credeţi că a sărit zoiosul Ghihocel, amicul lui Jakob Ban, cu picioarele pe Văru Jan zilele trecute?

Ei bine, să revenim: tocmai ce auzisem că, până la urmă, Ponta ar urma să-l ducă pe Văru Jan în altă parte, iar locul de dipotat de la Iaşi să-l ofere vechiului lui amic Nicu Baniţă, şi el încă tot dipotat de Iaşi, care-a fost însă pe aici doar la depus candidatura, în 2016, şi când colo, poc. Adicătelea, doua zi, Baniţă e revendicat de DNA, pentru o şpagă de aproape un milion de euro, chestie care, auzim, îl scoate definitiv din cursa electorală. Ce se va întâmpla acum cu Jakob Ban sau Văru Jan? Puteţi face pariurile: noi cobim iar că Jakob Ban ia ţeapă! Pe cât?

PS: Poate vă întrebaţi de ce CJ-ul şi-a făcut o nouă pagină de Facebook. Ei bine, cică pentru că Măricel şi-a luat-o acasă pe cea veche, că era a lui. Ehehee: vă mai amintiţi de senatorul Bideu de la Pedele?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.