Păreri PEFOC - cum funcționează și cât de eficient este un termoșemineu pe peleți? (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Păreri PEFOC - cum funcționează și cât de eficient este un termoșemineu pe peleți? (P)

GALERIE
art1_pefoc_1
  • art1_pefoc_1
- +

Dacă te gândești serios să îți achiziționezi o sobă sau un termosemineu peleti cu care să-ți încălzești eficient locuința, trebuie să știi că un asemenea model funcționează pe principiul arderii lemnului prelucrat. Procesul de obținere a peleților presupune înlăturarea scoarței buștenilor de copac, măcinarea atentă, uscarea corespunzătoare și mai apoi, compactarea acestora până la dimensiunile potrivite. 

Specialiștii sibieni cu peste două decenii de activitate în industria comercializării și montajului profesional al soluțiilor complete de încălzire alternativă de la PEFOC, ne-au ajutat cu câteva informații relevante despre avantajele, dar și despre provocările unui astfel de dispozitiv termic mai puțin cunoscut de către publicul larg. Așadar, pe piața de profil există și modele care pot funcționa pe bază de peleți speciali, fabricați și din alte tipuri de bio-combustibili, dar indiferent de natura lor, peleții sunt per total mai puțin costisitori în comparație cu combustibili lichizi, propanul sau electricitatea, beneficiind de proprietatea lor regenerabilă. 

În anumite situații, termoșemineele care funcționează pe bază de peleți poate fi mai practice chiar și  decât modelele clasice de seminee lemne, dacă ne gândim că la acestea este suficientă o singură alimentare, ca mai apoi să te bucuri de căldura unui foc curat și eficient, vreme de până la 16 ore sau până la următoarea alimentare. Așadar, ca să te poți bucura la potențial maxim de beneficiile și funcționalitatea unei sobe pe peleți, specialiștii ne sfătuiesc să luăm în calcul câteva aspecte pe care le vom prezenta în rândurile de mai jos.

Control absolut asupra temperaturii de ardere
Unul dintre cele mai importante avantaje în cazul unei asemenea soluții de încălzire o reprezintă abilitatea de a controla eficient căldura. Poți seta temperatura pe care o dorești cu o precizie similară unui sistem de încălzire pe gaz sau curent. Spre deosebire de alte sisteme de încălzire, sobele pe peleți au un termostat electronic care poate fi setat cu multă precizie. 

Automatizare
Majoritatea modelelor de termoșemineu pe peleți beneficiază de un sistem automat de pornire/oprire. Această capacitate se datorează unui sistem inteligent, computerizat, care comandă fără implicarea factorului uman. Altfel spus, soba pe peleți funcționează independent, fiind necesară doar o  intervenție minimă din partea celui care o manevrează. În plus, există și posibilitatea montării unui dispozitiv de tip termostat, care să-ți permită reglaje fine asupra temperaturii ambientale din camera unde este montat.

Eficientizare
Precum ca și în cazul majorității soluțiilor de încălzire pe bază de combustibil fosil, un randament sporit este echivalent cu un cost de utilizare mai mic, atât la buzunar, cât și asupra mediului înconjurător. Așadar, pentru bunăstarea ta este recomandat să cauți un model care să-ți livreze eficient căldura, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață. Modelele din gama specialiștilor de la PEFOC, asigură un randament foarte bun printr-o eficiență brută, care se situează în jurul valorii de 80%.

Atenție la depozitare!
Una dintre provocările deținerii unei sobe pe peleți este reprezentată de depozitarea materialului combustibil în condiții optime de conservare. Depozitarea corectă a peleților este esențială mai ales că aceștia pot să absoarbă o cantitate considerabilă de umezeală din aerul înconjurător, precum și de pe podele sau pereți. Astfel, pentru evitarea umezelii și deteriorării premature a acestora, peleții trebuie protejați și depozitați în spații bine aerisite și uscate, altfel, utilizarea constantă a peleților uzi va genera în timp, deteriorarea propriu-zisă a termoșemineului.

Sub sloganul „Noi facem tot, tu pui pe foc!”, profesioniștii de la PEFOC sunt pregătiți să răspundă întrebărilor tale și să ofere consultanță gratuită în vederea alegerii modelului potrivit de sobă. De asemenea, în magazinul online aveți la dispoziție din stocul lor propriu, de la Sibiu sau prin partenerii oficiali din întreaga țară, o gamă diversă de produse: focare, șeminee centrale, sobe pe lemne sau peleți, modele diferite de gratar gradina, coșuri de fum și alte accesorii special concepute pentru confortul termic al căminului tău.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.