anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Păreri PEFOC - cum se alege șemineul perfect în funcție de preferințele noastre de încălzire? (P)

GALERIE
art1_pefoc_1
 • art1_pefoc_1
- +

Indiferent dacă ne-am decis sa apelăm la o soluție de încălzire a locuinței cu ajutorul unui semineu lemne, pe gaz sau a unei sobe de tip șemineu, un aspect extrem de important de care trebuie să ținem cont, se referă la alegerea focarului potrivit preferințelor și nevoilor noastre. În acest sens, PEFOC, specialiștii cu peste 20 de ani de experiență în materie de soluții termice alternative, ne vor ajuta oferindu-ne o serie de sfaturi practice despre tot ceea ce trebuie să știm pentru a lua cea mai înțeleaptă decizie, înainte de achiziția propriu-zisă a noului nostru sistem de încălzire.

În primul rând, trebuie să ne gândim din ce tip de material ne dorim să fie confecționate soba sau șemineul ideal. În cazul unui șemineu cu focar din fontă, trebuie să știți că această alegere este perfectă pentru a obține o putere calorică mare, fără a necesita alte investiții ulterioare, cu excepția unei întrețineri periodice pentru curățarea sticlei și incintei focarului.

De cealaltă parte, focarele din oțel cu șamotă sunt recunoscute că dezvoltă o temperatură sporită în camera de ardere, ceea ce determină un randament mai crescut din punct de vedere al consumului, ducând la o ardere completă, fără să se irosească combustibil prețios.
Astfel, va scădea consumul de lemne, iar depunerile de cenușă și întreținerea în general al focarului și sticlei, va putea fi efectuată mai rar și mai simplu. Folosite cu precădere la modelele de seminee expert, focarele din oțel, căptușite cu șamotă sunt de obicei mai scumpe la achiziție în comparație cu cele de fontă, dar și rezultatele vor fi superioare.

Următorul pas la care ar trebui să ne gândim cu atenție, se referă la determinarea puterii focarului pentru un șemineu pe lemne eficient. În funcție de dimensiunile camerei și gradul de izolație al casei, se va proceda la calcularea suprafeței totale ce urmează să fie încălzită. În acest punct, clientul se va putea decide dacă își dorește un șemineu doar de dragul design-ului, folosindu-l pentru încălzirea unei singure camere sau își dorește să profite la maximum de posibilitățile tehnice prin care întreaga casă va putea fi încălzită cu ajutorul sistemului de distribuție și ventilație ce răspândește aerul cald în alte camere vecine.

Ultima etapă, dar nu și cea mai puțin importantă, o constituie alegerea sticlei pentru focar. Indiferent de stilul pentru care ai optat, tradițional sau rustic, focarul va reuși să împrumute din personalitatea ta, dacă îi va fi montată o ușă cu sticlă de formă prismatică. În schimb, ușile cu sticlă semirotundă vor fi ideale pentru șemineele pe colț, în timp ce pentru un șemineu modern sunt ideale focarele cu sticlă dispusă pe mai multe laturi, ce oferă și un plus de vizibilitate asupra focului. Pentru un focar ușor de curățat și de alimentat, poți opta pentru deschiderea verticală.

Indiferent de preferințele tale pentru alegerea potrivită a șemineului cu focar, se recomandă sfatul unor specialiști în domeniu pe care îl puteți găsi și în cadrul echipei PEFOC, gata să vă răspundă la întrebări și să vă ofere consultanță gratuită pentru soluții premium, care să te țină o viață! Aria de selecție este extrem de vastă și începe de la șeminee clasice pe lemne, pe gaz sau electrice, sobe rustice sau moderne, coșuri de fum premium, modele tradiționale de gratare de gradina zidite sau cuptoare ceramice Big Green Egg și până la un întreg catalog de accesorii și materiale specifice universului fascinant al încălzirii alternative.   

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.