Părintele Merticariu va fi înmormântat lângă Biserica Banu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Părintele Merticariu va fi înmormântat lângă Biserica Banu

GALERIE
preot merticariu, biserica banu
  • preot merticariu, biserica banu
- +

Părintele Dumitru Merticariu de la Biserica „Duminica Tuturor Sfinţilor", cunoscută de către ieşeni drept Biserica Banu, va fi înmormântat astăzi, de la ora 13.00, chiar în curtea locaşului de cult. Potrivit actualului preot paroh, sunt aşteptaţi la slujba de înmormântare mai mulţi ierarhi ai bisericii, printre care şi IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucuvinei, dar şi preoţi şi credincioşi mireni care l-au cunoscut.

Preotul Dumitru Merticariu a fost unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi preoţi din Iaşi, reuşind prin eforturile sale să renoveze complet Biserica Banu. Astfel, potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, decizia de a fi înmormântat chiar lângă lăcaşul de cult pentru care a trudit o bună parte din activitatea sa de preot a fost luată deoarece este considerat ctitor al locaşului. „Întrucât este ctitor, ca unul ce a contribuit decisiv la lucrările recente de restaurare ale bisericii Banu, Părintele Dumitru Merticariu va fi înmormântat chiar lângă acest lăcaş de cult”, a precizat pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Citește și: Doliu înainte de Paști. A murit preotul Merticariu de la Biserica Banu

Fostul preot paroh al Bisericii Banu a murit în dimineaţa zilei de 7 aprilie, în jurul orei 5.00. Potrivit actualului preot paroh, pr. Bogdan Ţifrea, a trecut la Domnul în urma unor suferinţe lungi şi îndelungate. „A fost unul dintre preoţii cei mai jertfelnici, iar prin strădaniile lui, cu binecuvântarea patriarhului de astăzi, mitropolitul de atunci, şi apoi cu binecuvântarea actualului mitropolit, cu sprijinul enoriaşilor şi, desigur, cu ajutorul lui Dumnezeu, a repus într-o lumină extraordinar de frumoasă Biserica Banu. Cu eforturi foarte mari, iar aceste eforturi şi această strădanie au lăsat urme adânci în sănătatea părintelui. Părintele a suferit destul de mult şi destul de greu, suferinţa lui a fost una îndelungată. A plecat însă la Domnul cred că împăcat cu gândul că biserica străluceşte din nou şi că oamenii vor continua lucrarea lui aici”, a mai precizat preotul Bogdan Ţifrea pentru „Ziarul de Iaşi”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.