anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Parlamentarii PNL Iași au depus mai multe amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat 2023 pentru proiectele Iașului (P)

GALERIE
Sorin Năcuță, Alexandru Muraru și Liviu Brătescu
 • Sorin Năcuță, Alexandru Muraru și Liviu Brătescu
- +

Parlamentarii PNL Iași, respectiv deputații Alexandru Muraru și Sorin Năcuță, alături de senatorul Liviu Brătescu, au depus mai multe amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat pentru anul 2023, care vizează exclusiv proiectele județului Iași.

Astfel, președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, a solicitat introducerea unor finanțări pentru proiectul de „Modernizare străzi în Municipiul Iași – strada Aeroportului și strada Holboca”, cu o valoare de 1,3 milioane lei, ”Reabilitarea ansamblului monument istoric Biserica Sfântul Spiridon - Iași”, cu suma de 1,3 milioane lei, “Consolidare/reabilitare Grădinița cu program prelungit nr. 11, municipiul Iași”, cu o valoare de 1 milion lei, “Consolidare Școala Gimnazială Ion Ghica, municipiul Iași”, cu suma de 1 milion lei.

“La finalul anului 2023, prin eforturile conducerilor liberale ale Consiliului Județean Iași și Aeroportului Internațional Iași, vom avea al doilea cel mai mare aeroport din România. Această investiție are nevoie de un acces pe măsură pentru că traficul aerian, așa cum statisticile actuale și proiecțiile viitoare ne arată, este în continuă creștere. Din acest motiv, consider că asigurarea finanțării pentru modernizarea drumurilor de acces este prioritate pentru noi. De asemenea, infrastructura școlară, culturală și turistică a Iașului are nevoie de sprijin financiar permanent. Comunitățile trebuie să asigure cele mai bune condiții pentru educație și să pună în valoare identitatea culturală și istorică locală, pentru generațiile viitoare. Consider că aceste investiții pot fi acoperite din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”, a declarat Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași.

De asemenea, deputații PNL Iași, Alexandru Muraru și Sorin Năcuță, împreună cu senatorul Liviu Brătescu au depus împreună amendamente pentru finanțarea proiectului pentru ,,Reabilitarea Palatul Copiilor Iași – corp B sau Casa Beldiman din Iași”, cu suma de 1,25 milioane lei.

În același timp, senatorul Liviu Brătescu a depus alte trei amendamente care privesc alocări de sume care sunt necesare școlii ieșene, pentru o implementare adecvată a proiectului „România educată“, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (prin suplimentarea fondurilor primite de la Ministerul Educației), infrastructurii rutiere a județului Iași (prin alocări suplimentare de la nivelul Bugetului de Stat a sumelor necesare lucrărilor la rețeaua de drumuri județene și de interes local) și fluidizării traficului în municipiul Iași, prin alocarea de fonduri pentru proiectul „Variantei de ocolire a Municipiului Iași Etapa I - Varianta Sud“.

"Pentru Partidul Național Liberal, infrastructura școlară, rutieră și culturală este indispensabilă în raportul de dezvoltare a județului Iași cu așteptările ieșenilor. Nu ne oprim din eforturile noastre și vom face tot ce stă în putința mandatului nostru pentru a obține cât mai multe fonduri pentru proiectele județului Iași”, a declarat senatorul Liviu Brătescu.

La rândul său, deputatul Sorin Năcuță a depus un amendament la proiectul bugetului de stat pentru anul 2023 pentru ,,Înființare spații de producție, prestări servicii și depozitare în Comuna Balș, Județul Iași”, cu o valoare de 1 milion lei.

Dezvoltarea unei comune și descurajarea migrației forței de muncă, mai ales în rândul tinerilor ține foarte mult de încurajarea investițiilor și crearea de locuri de muncă. Sprijinul pentru întreprinzătorii locali, în special pentru producători, poate contribui la aceste deziderate, iar UAT-urile pot pune la dispoziție terenul și utilitățile pentru amenajarea acestor spații de producție, doar că au nevoie de surse financiare, care de cele mai multe ori nu sunt suficiente. Prin implementarea unor astfel de investiții, sumele investite se întorc la bugetul local și de stat, prin taxe și impozite”, a motivat deputatul Sorin Năcuță.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.