Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Parlamentarii PNL Iași au depus mai multe amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat 2023 pentru proiectele Iașului (P)

GALERIE
Sorin Năcuță, Alexandru Muraru și Liviu Brătescu
  • Sorin Năcuță, Alexandru Muraru și Liviu Brătescu
- +

Parlamentarii PNL Iași, respectiv deputații Alexandru Muraru și Sorin Năcuță, alături de senatorul Liviu Brătescu, au depus mai multe amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat pentru anul 2023, care vizează exclusiv proiectele județului Iași.

Astfel, președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, a solicitat introducerea unor finanțări pentru proiectul de „Modernizare străzi în Municipiul Iași – strada Aeroportului și strada Holboca”, cu o valoare de 1,3 milioane lei, ”Reabilitarea ansamblului monument istoric Biserica Sfântul Spiridon - Iași”, cu suma de 1,3 milioane lei, “Consolidare/reabilitare Grădinița cu program prelungit nr. 11, municipiul Iași”, cu o valoare de 1 milion lei, “Consolidare Școala Gimnazială Ion Ghica, municipiul Iași”, cu suma de 1 milion lei.

“La finalul anului 2023, prin eforturile conducerilor liberale ale Consiliului Județean Iași și Aeroportului Internațional Iași, vom avea al doilea cel mai mare aeroport din România. Această investiție are nevoie de un acces pe măsură pentru că traficul aerian, așa cum statisticile actuale și proiecțiile viitoare ne arată, este în continuă creștere. Din acest motiv, consider că asigurarea finanțării pentru modernizarea drumurilor de acces este prioritate pentru noi. De asemenea, infrastructura școlară, culturală și turistică a Iașului are nevoie de sprijin financiar permanent. Comunitățile trebuie să asigure cele mai bune condiții pentru educație și să pună în valoare identitatea culturală și istorică locală, pentru generațiile viitoare. Consider că aceste investiții pot fi acoperite din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”, a declarat Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași.

De asemenea, deputații PNL Iași, Alexandru Muraru și Sorin Năcuță, împreună cu senatorul Liviu Brătescu au depus împreună amendamente pentru finanțarea proiectului pentru ,,Reabilitarea Palatul Copiilor Iași – corp B sau Casa Beldiman din Iași”, cu suma de 1,25 milioane lei.

În același timp, senatorul Liviu Brătescu a depus alte trei amendamente care privesc alocări de sume care sunt necesare școlii ieșene, pentru o implementare adecvată a proiectului „România educată“, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (prin suplimentarea fondurilor primite de la Ministerul Educației), infrastructurii rutiere a județului Iași (prin alocări suplimentare de la nivelul Bugetului de Stat a sumelor necesare lucrărilor la rețeaua de drumuri județene și de interes local) și fluidizării traficului în municipiul Iași, prin alocarea de fonduri pentru proiectul „Variantei de ocolire a Municipiului Iași Etapa I - Varianta Sud“.

"Pentru Partidul Național Liberal, infrastructura școlară, rutieră și culturală este indispensabilă în raportul de dezvoltare a județului Iași cu așteptările ieșenilor. Nu ne oprim din eforturile noastre și vom face tot ce stă în putința mandatului nostru pentru a obține cât mai multe fonduri pentru proiectele județului Iași”, a declarat senatorul Liviu Brătescu.

La rândul său, deputatul Sorin Năcuță a depus un amendament la proiectul bugetului de stat pentru anul 2023 pentru ,,Înființare spații de producție, prestări servicii și depozitare în Comuna Balș, Județul Iași”, cu o valoare de 1 milion lei.

Dezvoltarea unei comune și descurajarea migrației forței de muncă, mai ales în rândul tinerilor ține foarte mult de încurajarea investițiilor și crearea de locuri de muncă. Sprijinul pentru întreprinzătorii locali, în special pentru producători, poate contribui la aceste deziderate, iar UAT-urile pot pune la dispoziție terenul și utilitățile pentru amenajarea acestor spații de producție, doar că au nevoie de surse financiare, care de cele mai multe ori nu sunt suficiente. Prin implementarea unor astfel de investiții, sumele investite se întorc la bugetul local și de stat, prin taxe și impozite”, a motivat deputatul Sorin Năcuță.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri