Parlamentarii PNL Iași au depus mai multe amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat 2023 pentru proiectele Iașului (P)

marți, 13 decembrie 2022, 07:30
3 MIN
 Parlamentarii PNL Iași au depus mai multe amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat 2023 pentru proiectele Iașului (P)

Parlamentarii PNL Iași, respectiv deputații Alexandru Muraru și Sorin Năcuță, alături de senatorul Liviu Brătescu, au depus mai multe amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat pentru anul 2023, care vizează exclusiv proiectele județului Iași.

Astfel, președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, a solicitat introducerea unor finanțări pentru proiectul de „Modernizare străzi în Municipiul Iași – strada Aeroportului și strada Holboca”, cu o valoare de 1,3 milioane lei, ”Reabilitarea ansamblului monument istoric Biserica Sfântul Spiridon – Iași”, cu suma de 1,3 milioane lei, “Consolidare/reabilitare Grădinița cu program prelungit nr. 11, municipiul Iași”, cu o valoare de 1 milion lei, “Consolidare Școala Gimnazială Ion Ghica, municipiul Iași”, cu suma de 1 milion lei.

“La finalul anului 2023, prin eforturile conducerilor liberale ale Consiliului Județean Iași și Aeroportului Internațional Iași, vom avea al doilea cel mai mare aeroport din România. Această investiție are nevoie de un acces pe măsură pentru că traficul aerian, așa cum statisticile actuale și proiecțiile viitoare ne arată, este în continuă creștere. Din acest motiv, consider că asigurarea finanțării pentru modernizarea drumurilor de acces este prioritate pentru noi. De asemenea, infrastructura școlară, culturală și turistică a Iașului are nevoie de sprijin financiar permanent. Comunitățile trebuie să asigure cele mai bune condiții pentru educație și să pună în valoare identitatea culturală și istorică locală, pentru generațiile viitoare. Consider că aceste investiții pot fi acoperite din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”, a declarat Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași.

De asemenea, deputații PNL Iași, Alexandru Muraru și Sorin Năcuță, împreună cu senatorul Liviu Brătescu au depus împreună amendamente pentru finanțarea proiectului pentru ,,Reabilitarea Palatul Copiilor Iași – corp B sau Casa Beldiman din Iași”, cu suma de 1,25 milioane lei.

În același timp, senatorul Liviu Brătescu a depus alte trei amendamente care privesc alocări de sume care sunt necesare școlii ieșene, pentru o implementare adecvată a proiectului „România educată“, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (prin suplimentarea fondurilor primite de la Ministerul Educației), infrastructurii rutiere a județului Iași (prin alocări suplimentare de la nivelul Bugetului de Stat a sumelor necesare lucrărilor la rețeaua de drumuri județene și de interes local) și fluidizării traficului în municipiul Iași, prin alocarea de fonduri pentru proiectul „Variantei de ocolire a Municipiului Iași Etapa I – Varianta Sud“.

"Pentru Partidul Național Liberal, infrastructura școlară, rutieră și culturală este indispensabilă în raportul de dezvoltare a județului Iași cu așteptările ieșenilor. Nu ne oprim din eforturile noastre și vom face tot ce stă în putința mandatului nostru pentru a obține cât mai multe fonduri pentru proiectele județului Iași”, a declarat senatorul Liviu Brătescu.

La rândul său, deputatul Sorin Năcuță a depus un amendament la proiectul bugetului de stat pentru anul 2023 pentru ,,Înființare spații de producție, prestări servicii și depozitare în Comuna Balș, Județul Iași”, cu o valoare de 1 milion lei.

Dezvoltarea unei comune și descurajarea migrației forței de muncă, mai ales în rândul tinerilor ține foarte mult de încurajarea investițiilor și crearea de locuri de muncă. Sprijinul pentru întreprinzătorii locali, în special pentru producători, poate contribui la aceste deziderate, iar UAT-urile pot pune la dispoziție terenul și utilitățile pentru amenajarea acestor spații de producție, doar că au nevoie de surse financiare, care de cele mai multe ori nu sunt suficiente. Prin implementarea unor astfel de investiții, sumele investite se întorc la bugetul local și de stat, prin taxe și impozite”, a motivat deputatul Sorin Năcuță.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii