Parlamentarii vor psiholog pentru copii în fiecare şcoală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Parlamentarii vor psiholog pentru copii în fiecare şcoală

GALERIE
psiholog, scoala
  • psiholog, scoala
- +

Deputatul Ovidiu Ioan Dumitru propune, printr-un proiect de modificare a Legii Educaţiei Naţionale, introducerea obligativităţii ca în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar să existe cabinete de asistenţă psihopedagogică/psihologică, indiferent de numărul de elevi înscrişi.Dumitru a precizat, printr-un comunicat de presă, că Regulamentul – cadru privind organizarea şi funcţioanarea centrelor judeţene sau ale Municipiului Bucureşti şi a cabinetelor de asistenţă psihopedagogică prevede că o şcoală trebuie să aibă peste 800 de elevi sau 400 de preşcolari pentru a beneficia de un cabinet de asistenţă psihologică sau în cazul şcolilor care nu ating cifra respectivă, acestea se pot grupa pentru a atrage serviciile unui psiholog.

"Elevii trebuie asistaţi în adaptarea la mediul şcolar, social şi familial să depăşească tentaţii precum drogurile, alcoolul, violenţa sau furtul. Iniţiativa mea vine să rezolve necesitatea existenţei unui psiholog care să poată oferi consiliere, în fiecare zi, la o unitate de învăţământ şi nu doar o dată la două-trei zile cum se întâmplă în prezent în cazul şcolilor care nu au peste 800 de elevi înmatriculaţi. În asemenea situaţii se regăsesc numeroase unităţi de învăţământ începând cu şcolile din comune şi sate şi mergând până la cele din Bucureşti", a opinat Ovidiu Ioan Dumitru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

Dan CONSTANTIN

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

Câteva idei despre preocupările estivale ale politicienilor  

Filmuletul zilei

opinii

Limaxul „spaniol” şi corectitudinea politică

Michael ASTNER

Limaxul „spaniol” şi corectitudinea politică

În loc de prefaţă, două însemnări de jurnal amnăşan.  

România lui Salvador Dali

Nichita DANILOV

România lui Salvador Dali

În Sectorul I al capitalei ne aflăm în plin surrealism. De fapt, acolo are loc un experiment, un performance făcut la o scară atât de mare, încât ar invidia-o orice performer. Căci, conform datelor statistice, Sectorul I al capitalei are în jur de 255.000 de suflete înregistrate oficial. 255 000 e cifră, pe care o poate lua în calcul chiar şi Big Data, care operează cu cifrele de ordinul sutelor de milioane şi chiar al miliardelor.

Pandemie şi senzualitate

Dana ȚABREA

Pandemie şi senzualitate

Deşi cu trimiteri evidente la carnal, spectacolul în regia lui Radu Afrim care-a câştigat premiul Uniter e poematic. Textul degajă senzualitate, imaginile video completează scenicul împlinit de trupesc cu peisaje umane caleidoscopice, reliefate prin efecte. Povestea se ţese din fragmente, cu actori care îşi expun umanitatea pe scenă sau ecran, care îşi ascund ori revelează inima, corporalitatea. Sunt foarte multe roluri, diverse, de compunere excentrică sau mai palpabile, pe adâncime sau mai exterioare, unele mai teatrale, altele filmice. În schimb, situaţiile scenice se volatilizează voit, într-un întreg fluid, eterizat, sub semnul unei detaşări implicate.

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.