anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Parlamentul Greciei a aprobat reformele necesare deblocării ajutorului financiar

GALERIE
grecia
 • grecia
- +

Parlamentul Greciei a aprobat joi reformele necesare deblocării unei noi tranșe de ajutor financiar internațional, dar majoritatea parlamentară a guvernului premierului Alexis Tsipras a scăzut la doar trei locuri, după ce doi parlamentari au fost excluși din grupul coaliției.

Proiectul de lege, care include reglementări privind arieratele fiscale și confiscarea locuințelor în cazul neplății ratelor la credite, creează condițiile pentru încasarea a 2 miliarde de euro din programul de susținere financiară convenit în vară cu creditorii și a altor 10 miliarde de euro pentru recapitalizarea celor mai mari patru bănci elene.

Guvernul elen și creditorii țării au încheiat marți un acord referitor la reforme, după mai multe săptămâni de negocieri, măsuri esențiale pentru finalizarea primei evaluări a noului program de asistență financiară în valoare de 86 de miliarde de euro.

Parlamentarii Nikos Nikolopoulos, din partea partidului Grecii Independenți, și Stathis Panagoulis, din cadrul partidului Syriza al premierului Tsipras, au refuzat să susțină reformele și au fost excluși din grupul coaliției.

În acest fel, guvernul mai poate conta pe voturile a 153 de parlamentari, dintr-un total de 300, acesta fiind și numărul total de voturi cu care proiectul de reforme a fost aprobat.

Un oficial guvernamental a declarat că guvernul este hotărât să continue aplicarea măsurilor prevăzute în programul de susținere financiară.

Proiectul aprobat joi oferă protecție față de confiscarea locuințelor pentru circa 60% dintr-un total de 400.000 de proprietari de primă locuință ale căror împrumuturi au devenit neperformante în timpul crizei financiare.

Circa 25% dintre împrumutați, familii cu venituri sub pragul sărăciei, vor benefica de protecție totală. Restul vor fi protejați timp de trei ani, cu condiția ca creditele să fie restructurate de către bănci.

Problema a fost un subiect sensibil în discuțiile cu creditorii. Tsipras a promis grecilor că nimeni nu le va confisca locuințele.

Discuțiile dintre guvern și creditori vor continua vineri la Atena, pentru un set suplimentar de reforme. Autoritățile de la Atena au anunțat că vor să finalizeze prima evaluare a programului de reforme, pentru a începe negocierile pentru restructurarea datoriilor.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.