Parteneriatele strategice Erasmus+, ocazie pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Advertorial

Parteneriatele strategice Erasmus+, ocazie pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor

GALERIE
eleve hasdeuSigla hasdeu
  • eleve hasdeu
  • Sigla hasdeu
- +

Parteneriatele strategice Erasmus+, finanţate de Uniunea Europeană, oferă prilejul ideal pentru elevi şi profesori de a se implica în activităţi extraşcolare deosebit de interesante şi de a intra în contact cu aspecte de cultură şi civilizaţie din alte ţări europene, sporind valoarea şi dimensiunea demersului educativ.

În septembrie 2016 a început implementarea în Şcoala Gimnazială “Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi a parteneriatului strategic Erasmus+ KA2, Nourishing Today’s Skills for a Successful Tomorrow.

Proiectul se derulează pe o durata de 2 ani, de la 1 septembrie 2016 la 31 august 2018, obiectivul fundamental vizând dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor, de la cele lingvistice, artistice, sociale, la cele care ţin de utilizarea calculatorului, a aparatului de fotografiat sau la dobândirea unui stil de viaţă sănătos. În aceasta perioadă, cele cinci şcoli partenere - Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Iași (coordonator de proiect); „Cerciler Sehit Recep Gecer Yatili Bolge Ortaokulu”, din Sinop, Turcia; „Gymnasio Anoixis”, din Anoixis, Grecia; „Oou Goce Delcev”, din Kavadarci, FYROM; Istituto Comprensivo „F. Pappalardo”, din Vittoria, Italia; - au antrenat aproximativ 100 de elevi de gimnaziu în activități extracurriculare, structurate în patru module diferite - fotografie digitală, muzică, teatru, sport şi viaţă sănătoasă. Participarea elevilor la evenimente artistice şi sociale diverse, interacţiunile internaţionale, deschiderea faţă de culturi şi faţă de limbi noi au avut un impact major asupra dezvoltării personale, dar şi asupra viitoarei lor orientări şcolare şi  profesionale.

În cadrul celei de-a doua întâlniri transnaţionale finale din proiectul Nourishing Today’s Skills for a Successful Tomorrow, desfăşurată la Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Iaşi între 19 şi 23 iunie 2018, partenerii din cele cinci ţări au evaluat modul de desfăşurare al proiectului şi au analizat impactul activităţilor derulate asupra elevilor şi profesorilor implicaţi în proiect, asupra culturii organizaţionale, evidenţiind dezvoltarea unor atitudini şi abilităţi precum toleranţa, gândirea critică, comunicarea interculturală, spiritul comunitar ş.a.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Iohannis în Egipt

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.