anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Advertorial

Parteneriatele strategice Erasmus+, ocazie pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor

GALERIE
eleve hasdeuSigla hasdeu
 • eleve hasdeu
 • Sigla hasdeu
- +

Parteneriatele strategice Erasmus+, finanţate de Uniunea Europeană, oferă prilejul ideal pentru elevi şi profesori de a se implica în activităţi extraşcolare deosebit de interesante şi de a intra în contact cu aspecte de cultură şi civilizaţie din alte ţări europene, sporind valoarea şi dimensiunea demersului educativ.

În septembrie 2016 a început implementarea în Şcoala Gimnazială “Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi a parteneriatului strategic Erasmus+ KA2, Nourishing Today’s Skills for a Successful Tomorrow.

Proiectul se derulează pe o durata de 2 ani, de la 1 septembrie 2016 la 31 august 2018, obiectivul fundamental vizând dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor, de la cele lingvistice, artistice, sociale, la cele care ţin de utilizarea calculatorului, a aparatului de fotografiat sau la dobândirea unui stil de viaţă sănătos. În aceasta perioadă, cele cinci şcoli partenere - Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Iași (coordonator de proiect); „Cerciler Sehit Recep Gecer Yatili Bolge Ortaokulu”, din Sinop, Turcia; „Gymnasio Anoixis”, din Anoixis, Grecia; „Oou Goce Delcev”, din Kavadarci, FYROM; Istituto Comprensivo „F. Pappalardo”, din Vittoria, Italia; - au antrenat aproximativ 100 de elevi de gimnaziu în activități extracurriculare, structurate în patru module diferite - fotografie digitală, muzică, teatru, sport şi viaţă sănătoasă. Participarea elevilor la evenimente artistice şi sociale diverse, interacţiunile internaţionale, deschiderea faţă de culturi şi faţă de limbi noi au avut un impact major asupra dezvoltării personale, dar şi asupra viitoarei lor orientări şcolare şi  profesionale.

În cadrul celei de-a doua întâlniri transnaţionale finale din proiectul Nourishing Today’s Skills for a Successful Tomorrow, desfăşurată la Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Iaşi între 19 şi 23 iunie 2018, partenerii din cele cinci ţări au evaluat modul de desfăşurare al proiectului şi au analizat impactul activităţilor derulate asupra elevilor şi profesorilor implicaţi în proiect, asupra culturii organizaţionale, evidenţiind dezvoltarea unor atitudini şi abilităţi precum toleranţa, gândirea critică, comunicarea interculturală, spiritul comunitar ş.a.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.