Parteneriatele strategice Erasmus+, ocazie pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Parteneriatele strategice Erasmus+, ocazie pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor

GALERIE
eleve hasdeuSigla hasdeu
  • eleve hasdeu
  • Sigla hasdeu
- +

Parteneriatele strategice Erasmus+, finanţate de Uniunea Europeană, oferă prilejul ideal pentru elevi şi profesori de a se implica în activităţi extraşcolare deosebit de interesante şi de a intra în contact cu aspecte de cultură şi civilizaţie din alte ţări europene, sporind valoarea şi dimensiunea demersului educativ.

În septembrie 2016 a început implementarea în Şcoala Gimnazială “Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi a parteneriatului strategic Erasmus+ KA2, Nourishing Today’s Skills for a Successful Tomorrow.

Proiectul se derulează pe o durata de 2 ani, de la 1 septembrie 2016 la 31 august 2018, obiectivul fundamental vizând dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor, de la cele lingvistice, artistice, sociale, la cele care ţin de utilizarea calculatorului, a aparatului de fotografiat sau la dobândirea unui stil de viaţă sănătos. În aceasta perioadă, cele cinci şcoli partenere - Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Iași (coordonator de proiect); „Cerciler Sehit Recep Gecer Yatili Bolge Ortaokulu”, din Sinop, Turcia; „Gymnasio Anoixis”, din Anoixis, Grecia; „Oou Goce Delcev”, din Kavadarci, FYROM; Istituto Comprensivo „F. Pappalardo”, din Vittoria, Italia; - au antrenat aproximativ 100 de elevi de gimnaziu în activități extracurriculare, structurate în patru module diferite - fotografie digitală, muzică, teatru, sport şi viaţă sănătoasă. Participarea elevilor la evenimente artistice şi sociale diverse, interacţiunile internaţionale, deschiderea faţă de culturi şi faţă de limbi noi au avut un impact major asupra dezvoltării personale, dar şi asupra viitoarei lor orientări şcolare şi  profesionale.

În cadrul celei de-a doua întâlniri transnaţionale finale din proiectul Nourishing Today’s Skills for a Successful Tomorrow, desfăşurată la Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Iaşi între 19 şi 23 iunie 2018, partenerii din cele cinci ţări au evaluat modul de desfăşurare al proiectului şi au analizat impactul activităţilor derulate asupra elevilor şi profesorilor implicaţi în proiect, asupra culturii organizaţionale, evidenţiind dezvoltarea unor atitudini şi abilităţi precum toleranţa, gândirea critică, comunicarea interculturală, spiritul comunitar ş.a.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.