anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Participare consistentă la cea de-a V-a ediţie a conferinţei internaţionale "Critical Infrastructure Protection Forum" (P)

GALERIE
vasile citea dep unu
 • vasile citea dep unu
- +

În perioada 14 - 16 iunie 2022, deputatul Vasile Cîtea participă la cea de-a V-a ediţie a conferinţei internaţionale "Critical Infrastructure Protection Forum" (CIP Forum V 2022), la iniţiativa IF Idea Factory Think Tank, care se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică (ICI - Bucureşti) organizează High Performance Computing Day, dedicat utilizatorilor şi potenţialilor utilizatori din mediul privat şi din industrie, instituţii publice, instituţii de învăţământ şi de cercetare, furnizorii de servicii IT, precum şi alte entităţi interesate.

La deschiderea oficială a forumului au participat: Marcel Ciolacu - preşedintele Camerei Deputaţilor, vicepremierii Sorin Grindeanu şi Hunor Kelemen, preşedintele Curţii de Conturi, Mihai Busuioc, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, precum şi numeroşi parlamentari şi secretari de stat.

Evenimentul este conceput ca o platformă deschisă pentru comunitatea liderilor şi decidenţilor din administraţie, din sectorul public şi privat, a specialiştilor şi inovatorilor în securitate.

Principalele obiective ale acestui eveniment constau în consolidarea capacităţilor guvernelor pentru coordonarea activităţilor de protecţie a infrastructurilor critice.

Anul acesta, ediţia se desfăşoară în parteneriat cu CIPRE – Critical Infrastructure Protections and Resilience Europe şi va permite industriei să se reîntâlnească pentru a împărtăşi experienţe, pentru a crea reţele şi a dezvolta conexiuni de colaborare în vederea securizării Europei.

ICI Bucureşti face parte din proiectul European High-Performance Computing Joint Undertaking (EuroHPC JU), acţionând ca Centru Naţional de Competenţă. Scopul institutului este de a promova expertiza şi de a contribui la progresul cunoştinţelor colective în acest domeniu. Un obiectiv secundar este de a conecta punctele dintre tehnologiile HPC şi beneficiile acestora în cadrul unei reţele de infrastructuri critice.

ICI Bucureşti va lansa clusterul „Data2B” şi hubul de inovare digitală în parteneriat cu clusterul TEC. Această colaborare susţine transformarea digitală şi asigurarea unui nivel ridicat de securitate prin tratarea ameninţărilor cibernetice atât asupra companiilor, cât şi asupra autorităţior publice, prin dezvoltarea capacităţilor de inovare în domeniu şi prin cresterea nivelului de digitalizare a proceselor, operaţiunilor şi mecanismelor ce fac parte din activitatea acestora.

Vasile CÎTEA

Deputat PSD Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.