anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 09.12.2022

Comunicat de Presă

Participarea TUIAȘI la noul program cadru Horizon Europe (P)

GALERIE
Maria Carmen Loghin 1
  • Maria Carmen Loghin 1
- +

TUIAȘI este implicată în proiecte de cercetare de 170 de milioane de euro în portofoliul RIS 3 al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Universitatea  sprijină activitatea de cercetare prin trei tipuri de granturi, unul dintre ele destinat exclusiv doctoranzilor.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR-NE) a finalizat portofoliul de proiecte de cercetare în cadrul apelului RIS 3, Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) fiind-ui aprobate pentru finanțare șapte proiecte majore de cercetare, cu valoarea totală de peste 65 de milioane de euro, care vor avea prioritate pentru finanțare pe liniile identificate de ADR-NE în exercițiul financiar 2021 – 2027. Pe lângă acestea, în portofoliul final sunt alte 19 de proiecte la care TUIAȘI este partener, fie cu mediul privat fie cu alte instituții publice.

“Cele mai multe proiecte sunt cele în parteneriat cu firme, cu IMM-uri, iar acest lucru demonstrează faptul că universitatea are capacitate de transfer tehnologic, un mijloc de a duce către industrie cercetarea aplicativă, dar și de a utiliza rezultatele valorificate de cercetarea efectuată la nivelul universității. Proiectele vizează dezvoltarea strategică a universității și sunt orientate către cele mai actuale domenii: IT, digitalizare, cu aplicații în sănătate sau modernizare industrială”, ne declară dna prof. dr. ing. Maria Carmen Loghin, prorector cu Activitatea de cercetare, dezvoltare și inovare la TUIAȘI.

Mai multe informații despre activitatea de cercetare și proiectele TUIAȘI în această direcție, află urmărind emisiunea IAȘI 360° pe ziaruldeiasi.ro și site-ul universității, tuiasi.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.