Participarea TUIAȘI la noul program cadru Horizon Europe (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.12.2021

Comunicat de Presă

Participarea TUIAȘI la noul program cadru Horizon Europe (P)

GALERIE
Maria Carmen Loghin 1
  • Maria Carmen Loghin 1
- +

TUIAȘI este implicată în proiecte de cercetare de 170 de milioane de euro în portofoliul RIS 3 al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Universitatea  sprijină activitatea de cercetare prin trei tipuri de granturi, unul dintre ele destinat exclusiv doctoranzilor.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR-NE) a finalizat portofoliul de proiecte de cercetare în cadrul apelului RIS 3, Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) fiind-ui aprobate pentru finanțare șapte proiecte majore de cercetare, cu valoarea totală de peste 65 de milioane de euro, care vor avea prioritate pentru finanțare pe liniile identificate de ADR-NE în exercițiul financiar 2021 – 2027. Pe lângă acestea, în portofoliul final sunt alte 19 de proiecte la care TUIAȘI este partener, fie cu mediul privat fie cu alte instituții publice.

“Cele mai multe proiecte sunt cele în parteneriat cu firme, cu IMM-uri, iar acest lucru demonstrează faptul că universitatea are capacitate de transfer tehnologic, un mijloc de a duce către industrie cercetarea aplicativă, dar și de a utiliza rezultatele valorificate de cercetarea efectuată la nivelul universității. Proiectele vizează dezvoltarea strategică a universității și sunt orientate către cele mai actuale domenii: IT, digitalizare, cu aplicații în sănătate sau modernizare industrială”, ne declară dna prof. dr. ing. Maria Carmen Loghin, prorector cu Activitatea de cercetare, dezvoltare și inovare la TUIAȘI.

Mai multe informații despre activitatea de cercetare și proiectele TUIAȘI în această direcție, află urmărind emisiunea IAȘI 360° pe ziaruldeiasi.ro și site-ul universității, tuiasi.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Dan CONSTANTIN

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Şi totuşi nimeni nu a plătit! A rămas în urmă un munte de datorii, mare parte în dreptul statului, ceea ce ne face să credem că până la urmă această obligaţie va fi pusă în spinarea tuturor cetăţenilor, deci pierderea va fi socializată.

Filmuletul zilei

opinii

Vodă Koba cel cumplit

Alexandru CĂLINESCU

Vodă Koba cel cumplit

Dacă naziştii de frunte au fost judecaţi şi condamnaţi, dacă şi astăzi un fost paznic de lagăr ajunge, la 90 de ani, în faţa tribunalului, nici un lider sovietic şi nici un călău kaghebist n-a fost în situaţia de a răspunde pentru faptele lui. Iată de ce, în lipsa unui proces al comunismului, o carte precum cea a lui Martin Amis este salutară.

Politehnica lui Kogălniceanu

Neculai SEGHEDIN

Politehnica lui Kogălniceanu

Cine a citit jurnalul american al lui Grigore T. Popa (volum editat de dr. Richard Constantinescu), poate întâlni, spre sfârşitul cărţii, coperta numărului 3 din anul 1936 al Însemnărilor ieşene, unde marele profesor anatomist era coleg de redacţie cu Mihail Sadoveanu şi George Topîrceanu. Pe acea copertă se poate vedea şi cuprinsul numărului cu pricina, în care este menţionat şi articolul O Politehnică la Iaşi, în 1850 de Ioan Andriescu-Cale. 

Ultima dorinţă a unui general

dr. Eugen TÂRCOVEANU

Ultima dorinţă a unui general

Unchiul Nelu, pe numele său Ion Gavriloiu, s-a născut la 8 octombrie 1921, în satul Trestieni, comuna Pârscov (unde s-a născut şi Vasile Voiculescu pe care l-a cunoscut), din judeţul Buzău. A fost fiul Anei şi al lui Constantin Gavriloiu, preot înzestrat cu mare har duhovnicesc, cu dragoste de oameni şi de adevăr.

pulspulspuls

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Acuma, că a trecut ziua naţională, adică 24 de ore în care, trebuie să recunoaştem, tot românul trebuie să adopte poziţia sfinxului, ei bine, acuma, că a trecut, putem să relaxăm muşchii faciali şi să medităm puţin la problemele importante ale urbei noastre. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.