Partidul „Pentru Iaşi“ nu bate palma cu „Pentru România“

sâmbătă, 30 iulie 2016, 01:57
2 MIN
 Partidul „Pentru Iaşi“ nu bate palma cu „Pentru România“

Liderul PPI, Andrei Postolache, a precizat că nu se are în vedere deocamdată decât o alianţă informală cu noul PPR, al lui Nicuşor Dan 

Noile formaţiuni politice „anti-sistem“ ezită să-şi strângă rândurile. Pre­şedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a anunţat organizarea în cursul lunii august a unui congres de fuziune cu Uniunea Salvaţi România. Coagularea partidelor locale într-o for­maţiune mai mare ar putea rămâne însă doar la stadiul de proiect. O întâlnire desfăşurată luna trecută la Predeal între reprezentanţi ai partidelor locale nu s-a finalizat cu niciun rezultat concret.

Deşi imediat după alegerile locale Nicuşor Dan anunţa o viitoare colaborare şi cu Partidul „Pentru Iaşi“, sau cu Partidul Oamenilor Liberi fondat la Târgu Mureş, iniţiativa nu a avansat. Liderul PPI, Andrei Postolache, a precizat că nu se are în vedere deocamdată decât o alianţă informală. „Fiecare partid vrea să-şi păstreze identitatea, pentru că aceste formaţiuni au fost de la bun început create pentru comunitatea locală. În­fiinţarea unei alianţe care să grupeze partidele locale este dificilă în contextul actualei legi electorale, întrucât pragul electoral pentru alianţe este mai ridicat. O colaborare va exista, dar sub forma unei alianţe informale, neînregistrată la Tribunal“, a declarat Postolache.

PPI a organizat în această săptămână primul său congres, fiind alese structurile de conducere ale partidului. Pre­şedinte al Biroului Executiv a fost de­semnat Andrei Postolache, iar prim-vicepreşedinte, Cristi Bârleanu. Vice­preşedinţii BEx al PPI vor fi Iavi Rot­berg şi Mihai Lupu, iar secretar general, Bogdan Băianu. Din Biroul Executiv vor mai face parte Mădălina Cocea, Valeria Motoc, Alex Munteanu şi Geor­ge Ţăranu. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii