anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Pas important pentru ridicarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași

GALERIE
teren institut cardiologie
 • teren institut cardiologie
- +

Consiliul Județean Iași a semnat contractul pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru obiectivul de investiții ”CONSTRUIREA ȘI DOTAREA INSTITUTULUI REGIONAL DE MEDICINĂ CARDIOVASCULARĂ IAȘI”, lotul I – etapa I (studiul de prefezabilitate).

Contractul va fi realizat de SC ARC DESIGN SRL Iași și are o valoare de 114.000 lei fără TVA, cu o durată de prestare a serviciilor de 2 luni începând de la data transmiterii ordinului de începere a serviciilor.

„Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară Iași este proiectul de infrastructură medicală care a avansat cel mai repede. Astăzi am făcut un pas important în implementarea proiectului. Am semnat contractul pentru elaborarea studiului de prefezabilitate pentru construirea și dotarea institutului. Acest proiect este foarte important pentru comunitatea medicală ieșeană și mai ales pentru pacienți. Cu cât mai repede vom acționa pentru realizarea documentațiilor tehnice, respectând termenii de livrare, cu atât mai repede vom reuși să oferim ieșenilor și tuturor moldovenilor acest institut care va putea asigura tratamentul pacienților cu boli cardiace. Suntem dedicați acestui proiect major și îmi doresc aceeași implicare de la toți partenerii cu care vom lucra pe parcursul implementării. Vreau să mulțumesc și Guvernului României pentru faptul că a prins în PNRR construcția acestui spital și sunt convins că într-un timp foarte scurt vom recupera toți acești ani pierduți, iar la final vom avea, așa cum este firesc, una dintre cele mai moderne unități medicale din țară pe specializarea boli cardiovasculare, a declarat Costel ALEXE, președintele Consiliului Județean Iași.

„Acest edificiu va deservi aproximativ o treime din populația României. Ne dorim ca acest institut de medicină cardiovasculară să fie un edificiu de talie internațională. Nu ne limităm la edificiii locale pentru că tot ce se construiește acum și ce se va construi în următorii ani va trebui să funcționeze minimum 70 – 80 de ani sau chiar mai mult. Gândim acest institut regional de medicină cardiovasculară pe o perspectivă foarte îndelungată și de aici și cerințele pentru acest proiect”, a declarat Grigore TINICĂ, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.