Pasajele din Podu Roș vor avea jumătate de kilometru lungime și șapte metri lățime
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Pasajele din Podu Roș vor avea jumătate de kilometru lungime și șapte metri lățime

GALERIE
pasajpasaje podu ros
  • pasaj
  • pasaje podu ros
- +
Municipalitatea a lansat ieri licitaţia pentru proiectarea lucrărilor la cele două pasaje supraterane din zona Podu Roş. Contractul are o valoare estimată la aproape 2,2 milioane lei, fără TVA. Iniţial, procedura de licitaţie trebuia să fie lansată în februarie 2020, dar Primăria a întârziat acest lucru. Firmele interesate pot depune oferte cel târziu până pe 3 decembrie. Ulterior, proiectul tehnic trebuie realizat în maximum 6 luni, conform caietului de sarcini.

„Intersecţia Podu Roş reprezintă un nod foarte important în circulaţia auto din municipiul Iaşi. Fluxurile de circulaţie dintre cartierele Nicolina şi Socola - Bucium spre centrul civic şi restul cartierelor oraşului se intersectează aici generând sugrumări ale traficului. La acestea se adaugă şi afluxul de vehicule care se îndreaptă spre campusul universitar din zonă. Din acest motiv, realizarea unor pasaje, care să preia vehiculele de pe cele două maluri ale Bahluiului fără a mai tranzita intersecţia, este foarte necesară“, se arată documentaţia de atribuire.

Pentru acest proiect a fost realizat un studiu de fezabilitate care a estimat valoarea investiţiei la circa 70 milioane lei. Pasajele vor fi construite deasupra albiei şi râului Bahlui, iar fiecare dintre obiective va avea 7 metri lăţime.

Potrivit proiectului, pasajele vor avea două sensuri giratorii suspendate, care vor asigura zone de întoarcere, pe ambele pasaje fiind circulaţie în sens unic: cel de pe mal drept va asigura circulaţia în sens unic pe direcţia Podul de Piatră - bd. Tudor Vladimirescu, iar cel de pe mal stâng pe direcţia bd. Mangeron - Podul de Piatră.

Pasajul mal drept va avea aproape 552 m, iar cel de pe mal stâng ajunge la circa 547 m. Pasajele vor avea o zonă de siguranţă pe o lăţime de 1,5 m (refugiu în caz de avarii), o pistă de 1,5 m, iar restul va fi destinat circu­laţiei rutiere.

Deocamdată, Primăria nu a identificat o sursă viabilă de finanţare, discuţiile în acest sens vizând posibile credite sau accesarea de fonduri europene.

VEDEȚI ȘI:

(IMAGINI EXCLUSIVE) Aşa va arăta viitorul pasaj aerian din Podu Roş. Două noi sensuri giratorii aeriene - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Florin NICULA

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Dacă nu vrem să îndatorăm peste măsură generaţiile viitoare, noul guvern ar trebui să înceapă o reformă a sectorului bugetar.

Filmuletul zilei

opinii

Când raţiunea trebuie să primeze

Alexandru CĂLINESCU

Când raţiunea trebuie să primeze

USR PLUS se prezintă drept partidul care se opune întregii „clase politice vechi”, un partid nou, tânăr şi, prin urmare, ferit de corupţie şi de interese meschine. Ar trebui totuşi să ţină seama de faptul că aşa cum nici tinereţea nu e numaidecât un avantaj, nici noutatea nu e un argument decisiv. Dacă vor cu adevărat să guverneze, useriştii nu o pot face decât alături de liberali. Iar imaginea de acum, a unei harţe permanente, nu e deloc de natură să-i mobilizeze pe alegători.

Halepologii

Radu POPESCU

Halepologii

Puţini au fost, mulţi au rămas!

Decembrie electoral

Nicolae CREŢU

Decembrie electoral

Ne plângem, adesea, de încă un rând de speranţe şi „asteptări”, investite în vot, spulberate însă de ceea ce a urmat acordării acelei încrederi la urne. De aceea unii „aleg” să nu mai aleagă. Dar nu aceasta e calea, nici într-un caz. Nu cu jelanii şi nici boicotând alegerile, din scepticism şi lehamite, se poate schimba ceva, în bine, cu adevărat. 

pulspulspuls

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

Vă povesteam noi ieri aicea la rubricuţă despre lovitura de palat ratată de liberalul boit Peni Hill şi Electricianul şăf opintit de la partidoi, care au tras şutul cu sete alaltăieri în şedinţoiul de CL, ca să pună ei un vice impus, dar mingea n-a mai ajuns la poartă de cât de bărbăteşte au putut trage în ea. 

Caricatura zilei

Mireasa hoțomană

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.