Pasajele din Podu Roș vor avea jumătate de kilometru lungime și șapte metri lățime
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Pasajele din Podu Roș vor avea jumătate de kilometru lungime și șapte metri lățime

GALERIE
pasajpasaje podu ros
  • pasaj
  • pasaje podu ros
- +
Municipalitatea a lansat ieri licitaţia pentru proiectarea lucrărilor la cele două pasaje supraterane din zona Podu Roş. Contractul are o valoare estimată la aproape 2,2 milioane lei, fără TVA. Iniţial, procedura de licitaţie trebuia să fie lansată în februarie 2020, dar Primăria a întârziat acest lucru. Firmele interesate pot depune oferte cel târziu până pe 3 decembrie. Ulterior, proiectul tehnic trebuie realizat în maximum 6 luni, conform caietului de sarcini.

„Intersecţia Podu Roş reprezintă un nod foarte important în circulaţia auto din municipiul Iaşi. Fluxurile de circulaţie dintre cartierele Nicolina şi Socola - Bucium spre centrul civic şi restul cartierelor oraşului se intersectează aici generând sugrumări ale traficului. La acestea se adaugă şi afluxul de vehicule care se îndreaptă spre campusul universitar din zonă. Din acest motiv, realizarea unor pasaje, care să preia vehiculele de pe cele două maluri ale Bahluiului fără a mai tranzita intersecţia, este foarte necesară“, se arată documentaţia de atribuire.

Pentru acest proiect a fost realizat un studiu de fezabilitate care a estimat valoarea investiţiei la circa 70 milioane lei. Pasajele vor fi construite deasupra albiei şi râului Bahlui, iar fiecare dintre obiective va avea 7 metri lăţime.

Potrivit proiectului, pasajele vor avea două sensuri giratorii suspendate, care vor asigura zone de întoarcere, pe ambele pasaje fiind circulaţie în sens unic: cel de pe mal drept va asigura circulaţia în sens unic pe direcţia Podul de Piatră - bd. Tudor Vladimirescu, iar cel de pe mal stâng pe direcţia bd. Mangeron - Podul de Piatră.

Pasajul mal drept va avea aproape 552 m, iar cel de pe mal stâng ajunge la circa 547 m. Pasajele vor avea o zonă de siguranţă pe o lăţime de 1,5 m (refugiu în caz de avarii), o pistă de 1,5 m, iar restul va fi destinat circu­laţiei rutiere.

Deocamdată, Primăria nu a identificat o sursă viabilă de finanţare, discuţiile în acest sens vizând posibile credite sau accesarea de fonduri europene.

VEDEȚI ȘI:

(IMAGINI EXCLUSIVE) Aşa va arăta viitorul pasaj aerian din Podu Roş. Două noi sensuri giratorii aeriene - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Mireasa hoțomană

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.