Pasajul Octav Băncilă, din ce în ce mai „valoros“. Rampele de acces, reproiectate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Pasajul Octav Băncilă, din ce în ce mai „valoros“. Rampele de acces, reproiectate

GALERIE
pasaj
  • pasaj
- +

Lucrările la pasajul Octav Băncilă s-au scum­pit. Deşi proiectul european este departe de a fi încheiat, Primăria urmează să majoreze valoarea lucrărilor contractate iniţial. În plus faţă de suma iniţială ar fi aproximativ 9 milioane de lei, va­loare care a reieşit după reproiectarea lucrărilor.

Noua documentaţie a schimbat soluţia tehnică pentru construcţia rampelor de acces pe pasaj, dar a scos la iveală şi intervenţii care nu au fost cu­prinse în proiectul iniţial realizat de firma Expert Proiect 2002. Toate lucrările suplimentare au fost evaluate la 12 milioane de lei şi vor fi scoase la licitaţie şi contractate unui nou constructor. Acesta va prelua şi o parte din lucrările prinse în actualul contract de lucrări, suma care urmează a fost compensată, fiind 3,6 milioane de lei.

„Proiectul tehnic este finalizat, valoarea lui este de 12 milioane de lei. Valoarea lucrărilor mai mult decât ne-am aşteptat este de circa 9 mi­lioane de lei pentru că 3,6 milioane de lei ar trebui Conestul să renunţe la acea parte din contract, iar noul contract se va face printr-o procedură de achiziţie publică. Este posibil să apară şi doi constructori acolo, motiv pentru care reproiectarea făcută în momentul de faţă des­parte foarte tranşant ce face actualul constructor şi ce ar trebui să facă prin noul contract“, a explicat viceprimarul Mihai Chirica.

Noul contract va viza atât construcţia rampelor de acces dinspre Zimbru şi Păcurari, precum şi lucrări la bretelele pasajului. „Sunt lucrări mai multe în varianta reproiectată, am prins cam tot ce lipseşte, mai sunt elemente de canalizaţii şi altele care nu existau în proiect şi care au fost reproiectate“, a mai spus Chirica.

Noul proiect tehnic din care au reieşit lucrările reabordate tehnic a fost întocmit de municipalitate după ce constructorii au descoperit în zona lucrărilor reţele de utilităţi care nu figurau în documentaţia iniţială. Astfel, pe traseul pe care urma să fie construită rampa de acces a fost descoperită o reţea de canalizare şi, drept consecinţă, modul de ur­care pe pasaj a fost reproiectat. Conform municipalităţii, aceste modificări nu schimbă indicatorii din proiect, precum lungimea, lăţimea pasajului, şi nici termenul de execuţie. Pasajul Octav Băncilă ar urma să fie terminat abia în toamna anului viitor. Actualul contract de lucrări prin care se construieşte pasajul are o valoare de 54,8 mi­lioane de lei.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.