Pașaport sanitar pentru cei care vor să intre în spațiile de cultură din Franța, obligatoriu începând de miercuri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Pașaport sanitar pentru cei care vor să intre în spațiile de cultură din Franța, obligatoriu începând de miercuri

GALERIE
turism, franta, pasaport, covid
 • turism, franta, pasaport, covid
- +

De miercuri, 21 iulie 2021, în Franţa, cei care doresc să viziteze un muzeu ori orice alt spaţiu de cultură – cinema, teatre – în care se pot afla 50 de persoane, vor trebui să deţină un paşaport sanitar. Practic, este vorba de o aplicaţie ce se poate instala pe telefonul mobil, este realizată de Executivul francez împreună cu Ministerul de Interne şi cel al Sănătăţii şi în care este repertoriată orice persoană ce a fost vaccinată ori care a fost testată negativ la Covid, ori, care s-a însănătoşit ca urmare a contactării Covid-19, transmite RFI.

Măsura se aplică pentru toate spaţiile de cultură ce pot găzdui 50 de persoane. Paşaportul nu va fi verificat de la a 51-a persoană ci de la prima. Măsura se aplică, spre exemplu, şi celor care doresc să viziteze Turnul Eiffel.

Paşaportul va fi cerut pentru a putea intra la o expoziţie ori la un târg, conferinţe şi reuniuni. Acelaşi regim se aplică şi celor care doresc să urmărească un film la cinema, să meargă la operă ori la teatru, la discotecă ori muzee şi galerii de artă, în biblioteci ori centre de documentare.

Acum, el nu va fi cerut la intrarea în biserici, moschei ori sinagogi. O precizare pentru ca guvernul francez să nu îşi atragă nemulţumirea Consiliului Constituţional pe motiv că libertatea religioasă este un drept sacru.

În plus, accesul la orice alt eveniment organizat în spaţiul public ori deschis publicului – cum este o seară de cinema în aer liber, se va face în baza paşortului sanitar.

Acum, paşaportul sanitar poate fi validat cu ajutorul unui test antigenic ori PCR realizat de mai puţin de 48 de ore, prin justificarea vaccinului făcut ori cu un certificat de însănătoşire după infectarea cu Covid-19. Paşaportul va fi controlat de reprezentanţii spaţiilor în cauză – prin intermediul unui aplicaţii ce se poate instala pe telefonul mobil, creată la cererea Executivului francez şi care se numeşte TousAntiCovidVérif.

De la 1 august măsura se va aplica şi în cazul restaurantelor, barurilor, cafenelelor, teraselor, săli de sport, celor care doresc să folosească trenul ori avionul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X