anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Comunicat de presă

Pași concreți pentru realizarea noului sediu al Operei Naționale Române din Iași! (P)

GALERIE
popa_romascanu
 • popa_romascanu
- +

Senatorul Maricel Popa s-a întîlnit astăzi cu ministrul Culturii pentru a discuta despre stadiul proiectului de construire a noului sediu al Operei din Iași.

Lucian Romașcanu a dat asigurări că această investiție reprezintă una dintre prioritățile sale, iar propunerile transmise de Primăria Iași vor analizate cu celeritate pentru identificarea celei mai bune locații.

Finanțarea lucrărilor pentru noul sediu al Operei se va realiza cu bani de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, valoarea investiției fiind de aproximativ 15 milioane de euro.

„Vești foarte bune pentru întreaga comunitate. Mă bucur enorm că pot veni cu o veste bună pentru dumneavoastră: proiectul ce vizează realizarea unui sediu pentru Opera Națională din Iași face pași concreți, având în prezent și garanția finanțării acestei investiții de o reală importanță pentru comunitatea noastră. 

Astfel, după comunicarea de către Primăria Iași a celor trei locații în care poate fi construit noul sediu al Operei din Iași, au fost demarate deja discuțiile, în cadrul Ministerului Culturii, pentru a fi analizate toate variantele în vederea luării cele mai bune decizii! 

Acest nou sediu va fi un simbol al comunității noastre, un loc ce va pune în valoarea arta, frumosul și talentul prin care Iașul și-a câștigat renumele de capitală a culturii! 

Vreau să-i mulțumesc pentru toată susținerea și dedicarea de care dă dovadă, zi de zi, ministrului Lucian Romașcanu, un om deosebit care a înțeles din prima de ce Iașul are nevoie de această investiție și de atunci s-a implicat în mod continuu pentru realizarea sa. Uitându-mă la toată activitatea de la Ministerul Culturii, pot spune că ministrul Romașcanu este omul potrivit, la locul potrivit, ceea ce reprezintă o binecuvântare pentru întregul sector cultural, nu doar pentru Iași!

Totodată, îmi asum în fața dumneavoastră că voi urmări îndeaproape toate proiectele comunității și îmi voi da toată silința să le promovez și să le susțin pe toată perioada realizării. Chiar dacă PSD și PNL sunt în opoziție, investițiile stringente ale comunității nu trebuie să fie afectate de activitatea politică. Știu că problemele dumneavoastră nu au culoare politică, tocmai de aceea îmi manifest deschiderea de a fi un promotor al tuturor investițiilor de la Iași, chiar dacă instituțiile cheie ale comunității sunt conduse de liberali!

Noi, social-democrații, ne-am asumat să vă reprezentăm interesele și așa facem! Luăm măsuri pentru oameni!” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.