anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Paşii care trebuie urmaţi ca să înveţi o meserie sau să o schimbi

GALERIE
someri de lux
 • someri de lux
- +

Ieşenii care încă nu au un loc de muncă sau nu au o specializare care să le faciliteze angajarea se pot prezenta la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţelor de Muncă. Instituţia pune la dispoziţie o gamă variată de programe de formare profesională.

 

 În ultimele patru luni ale anului, şomerii ieşeni pot participa la 27 astfel de programe atât pentru absolvenţii de studii superioare, cât şi pentru cei care au terminat doar studii liceale sau gimnaziale. Ieşenii care au terminat doar opt clase se pot înscrie în luna septembrie la 11 cursuri de calificare pentru meserii ca ajutor mecanic auto, lucrător finisor pentru construcţii, lucrător în structuri pentru construcţii, tâmplar manual, lucrător în cultura plantelor, agent de securitate, confecţioner asamblor articole din textile, lucrător în comerţ, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, îngrijitoare copii sau cameriste. Toate aceste cursuri de calificare au o durată de trei luni. Totodată, absolvenţii de liceu care doresc să devină contabili, vor avea posibilitatea în luna noiembrie să se înscrie la un curs de iniţiere ce se va desfăşura pe durata a două luni. Pentru aceeaşi categorie de absolvenţi vor fi disponibile în noiembrie un curs de iniţiere de două luni pentru posturi de recepţioner de hotel şi un curs de specializare de două luni pentru inspector/referent resurse umane. Simultan, se va desfăşura un curs de perfecţionare de 1,5 luni pentru candidaţii care vor să asimileze competenţe cheie comune mai multor ocupaţii – comunicare în limba engleză. Pentru ieşenii absolvenţi de studii superioare, AJOFM a pregătit pentru finalul anului două cursuri de perfecţionare ce se vor desfăşura pe durata unei luni, pentru posturi de formator sau manager de proiect. La aceste cursuri se pot înscrie gratuit şomerii, în baza carnetului de şomer, dar şi alte persoane în schimbul unei taxe care diferă în funcţie de program.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.