Paşoptiştii moldoveni şi munteni, expuşi la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Paşoptiştii moldoveni şi munteni, expuşi la Iaşi

GALERIE
Paşoptişti moldoveni
  • Paşoptişti moldoveni
- +

Expoziţia „Paşoptişti moldoveni, paşoptişti munteni” va putea fi vizitată la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” până pe 30 ianuarie, organizatorii aducând în atenţia publicului 12 panouri cu fotografii şi documente, oferind informaţii despre generaţia de aur a veacului al XIX-lea. 

Evenimentul expoziţional este organizat de către Muzeul de Istorie a Moldovei - Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” - Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Argeş, în parteneriat cu Serviciul Judeţean Iaşi al Arhivelor Naţionale. Documentele şi fotografiile expuse reprezintă bunuri culturale aflate în patrimoniul instituţiilor partenere. Astfel, expoziţia aduce în atenţie „generaţia de aur”, moldoveni şi munteni, fii ai unor boieri bogaţi, prima generaţie instituţionalizată care şi-a desăvârşit educaţia în mari centre europene de cultură.

În cadrul expoziţiei sunt cuprinse nume precum Vasile Alecsandri, Mihail Kogălniceanu, Costache Negri, Alexandru Ioan Cuza, fraţii Golescu, Nicolae Bălcescu sau I.C. Brătianu. Expoziţia va putea fi vizitată, cu respectarea normelor impuse în contextul pandemiei, în spaţiul Muzeului Memorial „Mihail Kogălniceanu” în perioada 23 decembrie 2020 - 30 ianuarie 2021, de marţi până sâmbătă, în intervalul orar 10 - 17. Curatorii expoziţiei sunt muzeografii Mihaela Tudose de la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” şi Cristina Boţoghină de la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Argeş.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.