Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Pasta de dinţi scoate guma din păr şi împiedică aburirea oglinzii la baie. Alte întrebuinţări

GALERIE
pasta dinti
  • pasta dinti
- +

Pasta de dinţi are o grămadă de întrebuinţări la care nu te-ai fi aşteptat. Surprinzător, pasta de dinţi poate înlocui gelul de curăţare, poate îndepărta petele de pe haine şi chiar te poate ajuta să cureţi ecranul telefonului mobil sau pantofii, scrie obiectiv.info.

Tratează ciupiturile de insecte cu pastă de dinți

Pielea se umflă, se înroșește și ai mâncărimi după ce te ciupește o insectă. Însă este de ajuns să aplici un pic de pastă de dinți pe urmă, s-o masezi și s-o întinzi bine și vei vedea că în cel mai scurt timp se va calma senzația de mâncărime și se va vindeca mai repede ciupitura.

Poate înlocui gelul de curățare

În special femeile cu tenul gras se pot folosi de acest truc. Știm deja că pasta de dinți poate să usuce coșurile, așa că de ce nu ai folosi-o și ca să-ți cureți tenul? Amestecă un pic de pastă de dinți cu apă curată, cât să se înmoaie, apoi clătește-ți fața cu această soluție.

Îndepărtează petele de ruj de pe haine

Este foarte dificil să scoți din țesătură urmele de ruj sau de cerneală, însă te poate ajuta pasta de dinți. Este de ajuns să întinzi pastă de dinți direct pe pată, apoi freacă țesătura cu o periuță. Clătește apoi bine haina – să iasă toată pasta de dinți – și este ca nouă.

Pasta de dinți împiedică aburirea oglinzii de baie

Știi cum se aburește oglinda de la baie de fiecare dată când faci duș? Ca să nu mai fie nevoie s-o ștergi de fiecare dată sau să aștepți să se ducă aburul, poți s-o freci într-o zi cu pastă de dinți, apoi s-o cureți cu o cârpă curată. Vei vedea că nu se mai aburește când faci duș.

Cureți încălțămintea cu pastă de dinți


În special când vine vorba de pantofii sport deschiși la culoare, pasta de dinți este cea mai bună metodă de curățare a lor. Poți readuce încălțămintea la culoarea originală dacă îi cureți cu un pic de pastă de dinți și un prosop curat, uscat.

Cureți ecranul telefonului mobil

Foarte multă lume are în ziua de astăzi un telefon mobil cu touch-screen, iar asta înseamnă un ecran destul de mare, care se poate zgâria foarte ușor. Poți ascunde zgârieturile și poți curăța ecranul foarte bine cu un pic de pastă de dinți – pur și simplu întinde un pic cu un deget pe tot ecranul, apoi curăță-l cu o cârpiță curată, moale. Atenție, nu folosi pastă de dinți pentru albire, pentru că ar putea fi grunjoasă!

Scoți guma de mestecat din păr cu pastă de dinți


Dacă ești mamă și copilul tău este la școală, probabil ai trecut și tu prin momente ”de groază”, în care cel mic a venit acasă cu gumă de mestecat în păr. Cel mai ușor s-o dai jos nu este cu foarfeca, ci tot pasta de dinți îți sare în ajutor: acoperă guma din păr cu pastă de dinți, las-o câteva minute, apoi o poți dezlipi ușor de fire.

Îți albește unghiile

Dacă ți s-au îngălbenit unghiile de la ojă, le poți aduce la culoarea inițială cu puțină pastă de dinți și o periuță de unghii. Este de ajuns să întinzi un pic de pastă peste unghii, apoi să le cureți ca și cum ți-ai curăța dinții. La final, când le speli, vei vedea că s-a dus nuanța gălbuie.

Pasta de dinți curăță obiectele din oțel

Când s-au pătat de calcar sau rugină bateriile de la baie și bucătărie, le poți curăța ușor cu pasta de dinți. Poți folosi o periuță de dinți veche ca să freci mai bine obiectele.

Cureți petele de pe pereți


Fie că cei mici și-au făcut de cap cu creioanele colorate pe pereți sau pur și simplu i-ai mai murdărit pe ici pe colo – și ai pereții albi – îi poți șterge cu pastă de dinți. Aplică direct pe pete, lasă să acționeze 24 de ore, apoi curăță cu o cârpă moale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri