anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Paştele îl prinde pe Tudorel Toader rector plin la Universitatea „Al. I. Cuza“

GALERIE
Tudorel Toader
 • Tudorel Toader
- +

Fostul ministru al Justiţiei s-a întors oficial de ieri la Iaşi pe funcţia din care s-a autosuspendat în 2017.

Săptămâna Patimilor l-a adus acasă pe rectorul Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi, prof.dr. Tudorel Toader. Întors din „pelerinajul“ său de la Ministerul Justiţiei, acesta şi-a reluat începând de ieri, 25 aprilie, funcţia de rector al UAIC după ce a fost publicat în Monitorul Oficial numele interimarului său de Palatul Victoria. Astfel, după o suspendare de doi ani şi două luni, prof.dr. Tudorel Toader îşi va relua şi în mod oficial funcţia pe care a fost ales de comunitatea academică în 2016.

„Vă informăm că, raportat la dispoziţiile Ordinului nr. 3369 din 23.02.2017, prin care Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat cererea domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader de suspendare din funcţia de rector al Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi, pe perioada exercitării funcţiei de ministru al Justiţiei, şi ale Decretului nr. 383 din 24.04.2019, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 324 din 24.04.2019, prin care Preşedintele României a luat act de demisia domnului Ministru, şi a constat în încetarea funcţiei de membru al Guvernului, domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader îşi reia funcţia de rector al UAIC, începând cu data de 25 aprilie 2019“, se precizează într-o notă internă a universităţii ajunsă şi în posesia „Ziarului de Iaşi“.

Într-un material publicat săptămâna aceasta, „Ziarul de Iaşi“ explica faptul că prof.dr. Tudorel Toader s-a întors la timp la Iaşi pentru debutul campaniei electorale pentru alegerile din 2020 pentru un nou rector. Deşi legea prevede că o persoană poate fi maximum două mandate rector al universităţii, cum mandatul acesta a fost întrerupt, teoretic, fostul judecător constitu­ţio­nal poate candida pentru încă două mandate, dacă va avea sprijinul comunităţii academice. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.