Paştele îl prinde pe Tudorel Toader rector plin la Universitatea „Al. I. Cuza“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Paştele îl prinde pe Tudorel Toader rector plin la Universitatea „Al. I. Cuza“

GALERIE
Tudorel Toader
  • Tudorel Toader
- +

Fostul ministru al Justiţiei s-a întors oficial de ieri la Iaşi pe funcţia din care s-a autosuspendat în 2017.

Săptămâna Patimilor l-a adus acasă pe rectorul Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi, prof.dr. Tudorel Toader. Întors din „pelerinajul“ său de la Ministerul Justiţiei, acesta şi-a reluat începând de ieri, 25 aprilie, funcţia de rector al UAIC după ce a fost publicat în Monitorul Oficial numele interimarului său de Palatul Victoria. Astfel, după o suspendare de doi ani şi două luni, prof.dr. Tudorel Toader îşi va relua şi în mod oficial funcţia pe care a fost ales de comunitatea academică în 2016.

„Vă informăm că, raportat la dispoziţiile Ordinului nr. 3369 din 23.02.2017, prin care Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat cererea domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader de suspendare din funcţia de rector al Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi, pe perioada exercitării funcţiei de ministru al Justiţiei, şi ale Decretului nr. 383 din 24.04.2019, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 324 din 24.04.2019, prin care Preşedintele României a luat act de demisia domnului Ministru, şi a constat în încetarea funcţiei de membru al Guvernului, domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader îşi reia funcţia de rector al UAIC, începând cu data de 25 aprilie 2019“, se precizează într-o notă internă a universităţii ajunsă şi în posesia „Ziarului de Iaşi“.

Într-un material publicat săptămâna aceasta, „Ziarul de Iaşi“ explica faptul că prof.dr. Tudorel Toader s-a întors la timp la Iaşi pentru debutul campaniei electorale pentru alegerile din 2020 pentru un nou rector. Deşi legea prevede că o persoană poate fi maximum două mandate rector al universităţii, cum mandatul acesta a fost întrerupt, teoretic, fostul judecător constitu­ţio­nal poate candida pentru încă două mandate, dacă va avea sprijinul comunităţii academice. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.