Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Pastila antimahmureală, disponibilă pe piață

GALERIE
barbat-mahmur
  • barbat-mahmur
- +

Pastila antimahmureală este disponibilă în Marea Britanie. Studiile arată că pilula are capacitatea de a descompune 70% din alcool, după doar 60 de minute, arată Science Alert.

Compania care produce acest supliment recomandă ca 2 pastile să fie luate cu 1 până la 12 ore înainte de consumul de alcool. Această reducere a cantității de alcool absorbită de organism este reflectată de o reducere a efectelor pe termen scurt ale alcoolului, cum ar fi euforia și reducerea anxietății.

Suplimentul probiotic conține două bacterii prietenoase cu intestinul - Bacillus subtilis și Bacillus coagulans - produse din tărâțe de orez fermentate. Aceste bacterii descompun în mod natural alcoolul în apă și dioxid de carbon.

Pastila se adresează celor care nu vor să aibă mahmureală după ce au băut cu o zi înainte.

Tineri participanți la studiu

24 de tineri adulți sănătoși au luat fiecare zi, timp de 7 zile, fie 2 pastile contra mahmurelii, fie pastile placebo. Apoi li s-a administrat o cantitate mică de alcool (între 50 și 90 ml de băuturi spirtoase), în funcție de greutatea lor. Nivelul lor de alcool din sânge a fost testat în următoarele două ore.

Cercetătorii au constatat că, în primele 60 de minute, cantitatea de alcool din sânge a fost cu 70% mai mică la cei care au primit pilula contra mahmurelii în comparație cu pilula fictivă.

Deși acest studiu a fost bine conceput, inclusiv prin repartizarea aleatorie a persoanelor, mai multe aspecte fac ca rezultatele să fie problematice. În primul rând, cercetătorii au raportat rezultatele doar de la 14 din cele 24 de persoane, deoarece zece dintre ele aveau niveluri mai scăzute de alcool în sânge la început.

Totuși, în lipsa tuturor răspunsurilor, cel mai bun remediu pentru mahmureală rămâne consumul mai mic de alcool.

Ce este mahmureala

Mahmureala este modul în care organismul ne amintește că am consumat prea mult alcool. Există însă câteva lucruri care pot ameliora efectele nefaste și care sunt dovedite științific. 

Mahmureala se datorează în principal efectelor de deshidratare ale alcoolului, care pot da dureri de cap. Efectul direct al alcoolului asupra stomacului poate provoca, de asemenea, dureri de stomac și greață.

Când apare mahmureala

Mahmureala începe după ce alcoolemia începe să scadă. De fapt, potrivit unor experți, cele mai grave simptome apar atunci când nivelurile de alcool în sânge ating zero.

Ingredientul cheie pare să fie „băutul până la intoxicație”; cât ai băut pentru a ajunge la acest nivel este mai puțin important, pentru că depinde de toleranța fiecăruia. De fapt, mai multe studii sugerează că cei care beau puțin sau moderat au risc mai mare de a avea mahmureală decât cei care beau mult de obicei.

Cu toate acestea, există și cercetări aparent contradictorii care arată că la persoanele cu antecedente familiale de alcoolism, mahmureala este mai rea.

Experții de la Harvard Health News spun și că unele persoane pot ajunge la probleme cu alcoolul, pentru că beau în continuare, în încercarea de a ameliora simptomele mahmurelii.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri