anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Pastila împotriva covid-19 a Pfizer, eficienţă de 89% împotriva spitalizării şi morţii

GALERIE
pastile-poza-buna_fae847aae2
 • pastile-poza-buna_fae847aae2
- +

Laboratorul farmaceutic american Pfizer a anunţat vineri că pastila sa împotriva covid-19 - ”paxlovid” - are o eficienţă de 89% în prevenirea riscului spitalizării sau morţii, potrivit unor prme rezultate ale unor studii clinice, relatează AFP.

Întreprinderea a anunţat că vrea să furnizeze aceste rezultate ”imediat ce este posibil” Agenţiei americane a medicamentului (FDA), în vederea cererii unei autorizaţii.

Acesta este al doilea tratament de acest tip care prezintă rezultate pozitive, după un comprimat Merck, autorizat joi în Regatul Unit, prima ţară care l-a autorizat.

Medicamentele antivirale acţionează printr-o diminuare a capacităţii unui virus de a se replica, oprind în acest fel boala.

Uşor de adminstrat, aceste tratamente reprezintă o completare a vaccinurilor împotriva covid-19.

Primele rezultate ale Pfizer au la bază studii clinice esfectuate asupra a peste 1.200 de adulţi care s-au îmbolnăvit de covid-19 şi care prezintă un risc să dezvolte un caz grav al bolii.

La câteva zile după apariţia simptomelor, unora li s-a administrat pastila Pfizer, iar altora un placebo.

”Analiza intermediară a arătat o reducere cu 89% a riscului spitalizării din cauza covid-19 şi a decesului din orice cauză, în comparaţie cu un placebo, la pacienţi trataţi în trei zile de la apariţia simptomelor”, anunţă într-un comunicat Pfizer.

La test urmau să ia parte, în total, 3.000 de persoane, însă recrutările au fost oprite ”din cauza eficienţei zdrobitoare” a tratamentului la primele rezultate, anunţă Pfizer.

”Anunţul de azi schimbă cu adevărat situaţia în eforturle noastre mondiale de a opri ravagiile cauzate de această pandemie”, se felicită CEO-ul Pfizer Albert Bourla, citat în comunicat.

”Aceste date sugerează că tratamentul nostru antiviral canddat, în cazul în care este aprobat de către autorităţile de reglementare, are potenţialul să salveze viaţa unor pacienţi, să reducă gravitatea infecţiilor covid-19 şi să evite până la nouă spitalizări din zece”, declară el.

Tratamentul Pfizer urmează să fie comercializat sub denumirea de paxlovid.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.