anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Pastila Pfizer pentru tratamentul Covid-19 ridică Bursa americană la cer

GALERIE
Wall Street
  • Wall Street
- +

Principalii indici bursieri de pe Wall Street au urcat vineri la maxime record şi au înregistrat creşteri săptămânale solide, în urma datelor de pe piaţa americană a muncii şi a informaţiilor pozitive despre un tratament experimental al Pfizer pentru Covid-19, transmite Reuters.

Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,56%, S&P 500 cu 0,37%, iar Nasdaq Composite cu 0,2%. S&P 500 şi Nasdaq au atins niveluri record la închidere pentru a şaptea şedinţă consecutiv, iar Dow Jones Industrial Average a atins la rândul său un maxim record.

Cei trei indici au consemnat creşteri săptămânale pentru a cincea săptămână consecutiv. Pe ansamblul săptămânii, S&P 500 a avansat cu 2%, Dow cu 1,42%, iar Nasdaq cu 3,05%.

Potrivit Departamentului Muncii, piaţa muncii a crescut peste aşteptări în octombrie. Bursa a fost influenţată pozitiv şi de datele unui studiu clinic realizat de Pfizer, care arată că pilula sa experimentală pentru Covid-19 reduce cu 89% probabilitatea spitalizării sau deceselor la adulţii care riscă să dezvolte forme gravă de boală. Acţiunile Pfizer au urcat cu circa 11%.

Acţiunile companiilor din sectorul călătoriilor au crescut în urma anunţului făcut de Pfizer, componenta sectorului companiilor aeriene în indicele S&P500 urcând cu 7%. Titlurile operatorilor de croaziere Carnival, Royal Caribbean Cruises şi Norwegian Cruise au avansat cu 8%-9%. Între sectoarele S&P 500, cele ale energiei şi industriei au consemnat creşteri de 1,4% şi respectiv 1%.

Singurul sector cu evoluţie negativă a fost cel al sănătăţii, cu un declin de 1%. Ştirile privind tratamentul pentru Covid-19 al Pfizer au influenţat negativ acţiunile altor companii. Titlurile Merck au scăzut cu aproape 10%, iar cele ale producătorilor de vaccinuri împotriva Covid-19, cum ar fi Moderna, au coborât cu 16,6%. Acţiunile unor companii supranumite "stay-at-home" (stai acasă) au scăzut, Zoom Video Communications cu 6,2%, iar Netflix cu 3,4%.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.