anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Patologia infecțioasă, arie de interferență multidisciplinară

GALERIE
logo Focus Event
 • logo Focus Event
- +

În perioada 14-16 iulie 2016 se va desfășura la Iași Conferința Națională de Patologie Infecțioasă cu tema “Patologia infecțioasă – arie de interferență multidisciplinară “

Lucrările Conferinței, care  vor avea loc in cadrul Hotelului International din  Complex Palas,  vor fi frecventate de aproximativ 200 de participanti, medici rezidenti, specialisti si medici primari din toata tara din specialitatile de boli infectioase, medicina interna, medicina de familie s.a.

Coordonarea stiintifica si organizatorica a evenimentului este asigurata de co-presedintii Conferintei, prof. univ. dr. Egidia Gabriela MIFTODE si conf. univ. dr. Cătălina Mihaela LUCA.

Evenimentul beneficiaza de un bogat continut științific de foarte buna calitate, programul desfasurandu-se pe intinderea a nu mai putin de 19 sesiuni tematice, 56 de prezentari orale si o sesiune de postere, fiind prefatat si de cursul preconferinta cu titulatura “Microorganismele şi omul – interdependenţe şi provocări”.

Dintre cele mai importante teme care vor fi dezbatute se pot mentiona: sindromul hemolitic uremic – situația actuală, eficientizarea metodelor de limitare a rezistenței la antibiotice, noutăți pe frontul clinic al infecţiilor asociate îngrijirilor medicale cu focalizare asupra infecţiei cu Clostridium difficile şi asupra infecţiilor la pacienţi cu materiale protetice implantate, hepatitele virale – noi abordări terapeutice, noi  infecţii zoonotice şi alte teme de interes actual.

Conferinta este creditată cu 11 credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România, iar cursul prealabil acesteia cu  6 credite EMC.
 
Operatorul manifestarii este Focus Event din Iasi, iar site-ul evenimentului este www.infectioaseiasi.ro


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.