anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Patriarhia doreşte reluarea grabnică a slujbelor religioase şi aşteaptă un răspuns „realist şi înţelept”

GALERIE
slujba
  • slujba
- +

Patriarhia Română consideră că revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase şi în interiorul lăcaşurilor de cult, cu respectarea subînţeleasă a regulilor de distanţare fizică şi de igienizare a spaţiilor liturgice stabilite de autorităţile competente, este deja deplin justificată şi adecvată actualei realităţi sociale româneşti, se arată într-un comunicat.

Au fost făcute, inclusiv recent, „fireşti şi consistente demersuri către autorităţi, însoţite de speranţa intensă a unui răspuns realist şi înţelept”, a spus purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu. El consideră că „revenirea la ritmurile adânci ale organismului comunitar este esenţială în păstrarea echilibrului moral şi spiritual al acestuia”.

„Istoria universală a umanităţii relevă indubitabil că, indiferent de gradul de secularizare, resorturile cele mai profunde ale vieţii personale şi sociale rămân cele de natură religioasă şi că gradul de claritate morală din interiorul unei societăţi este conferit de viaţa spirituală a acesteia”.

Biserica Ortodoxă Română a arătat „cu prisosinţă, în cel mai practic şi evident mod, că este implicată real în apărarea şi promovarea sănătăţii publice, atitudinea sa, ca şi a celorlalte culte religioase din România, fiind una exemplară pe tot parcursul perioadelor de stare de urgenţă şi de alertă impuse de pandemie”.

În comunicat se mai arată: „Oamenii cei mai implicaţi în situaţia de criză prin care a trecut recent şi încă trece România au fost cei care şi-au dovedit prin fapte concrete ale credinţei solidaritatea cu cei afectaţi de pandemie, cu instituţiile medicale şi cu autorităţile înseşi. Aceşti oameni care dau suflu moral societăţii româneşti, care promovează prin viaţa lor valorile fertile social ale credinţei creştine şi care au contribuit major prin atitudinea lor civică la diminuarea rapidă a efectelor pandemiei, doresc în mod justificat participarea la slujbele Bisericii în biserică”.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Cosmin PAȘCA

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Iaşul nu-şi va recăpăta nici în următorii patru sau 40 de ani „aerul” european dacă autorităţile locale se vor zgârci la preţul proiectelor şi vor îndepărta, dintr-un patriotism local prost înţeles (sau din motive de corupţie?) companii importante pe plan internaţional.

Filmuletul zilei

opinii

Patos ideologic

Codrin Liviu CUȚITARU

Patos ideologic

A apărut odată cu faţa vopsită în alb şi negru. Gestul constituia un mesaj postcolonialist. În dualitatea fizionomică se sugera dubla critică, dubla identitate a individului postmodern, coexistenţa culturilor - una a „colonizatorului” tradiţional şi cealaltă a „colonizatului” de odinioară. A fost acuzat de rasism, întrucât a implicat că bietul „colonizat” nu poate fi decât o persoană de culoare.

Eficienţa pieţelor financiare

Alin ANDRIEȘ

Eficienţa pieţelor financiare

De-a lungul timpului investitorii pe pieţele financiare au căutat să găsească o metodă de identificare a valorii reale a unui activ financiar care să le permită obţinerea unor profituri considerabile. 

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

George ŢURCĂNAŞU

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

Despre sistemul european statistic şi administrativ.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Apropo de focarul de covid din aceste zile care s-a oploşit pe la berourile chefereului ieşean, şi despre care nu mai contenesc bârfele, căci, poate nu ştiţi, oamenii de acolo chiar mor de plictiseală la serviciu, nu gluma, haideţi să vă spunem şi noi una haioasă pe astăzi, legat de parascovenie. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.