Patriarhul sare peste capul lui Cîțu. A anunțat că slujbele de Paști vor fi ținute în biserică și nu afară cum spusese premierul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Patriarhul sare peste capul lui Cîțu. A anunțat că slujbele de Paști vor fi ținute în biserică și nu afară cum spusese premierul

GALERIE
patriarh, slujba, paste
  • patriarh, slujba, paste
- +

Patriarhul anunță slujbe de Înviere și în interiorul bisericilor. Premierul spusese că se vor ține în aer liber

Marți, patriarhul Daniel a aprobat și a făcut public un set de recomandări pentru slujbele din sâmbăta Floriilor și noaptea de Înviere. Una dintre recomandări vine în contradicție cu declarația făcută de premierul Florin Cîțu cu o seară înainte.

Cancelaria Sfântului Sinod a elaborat îndrumările Bisericii Ortodoxe Române în ceea ce privește slujbele care vor fi ținute în perioada dintre sâmbăta Floriilor și sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, adică 24 aprilie-7 mai. Conform agenției de știri a Patriarhiei, basilica.ro, slujbele pot fi ținute în interiorul și în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară. Luni seară, premierul Florin Cîțu a declarat la Digi24 că slujba de Înviere va fi organizată numai în aer liber, în curtea bisericilor, iar pentru miercuri, 21 aprilie, anunțase discuții cu cultele religioase privind regulile care vor trebui respectate.

„Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare. Miercuri ne vom asigura că procedurile sunt înțelese clar de toată lumea și că le vom respecta cu toții”, a spus, luni, Cîțu.

Îndrumările BOR pentru slujba de Paște

Dezinfectarea mâinilor la intrarea în lăcașul de cult, purtarea obligatorie a măștii sanitare; Asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane, în interior, și 1,5 m între persoane, în exterior. Preoții parohi, stareții sau ecleziarhii vor calcula numărul persoanelor care pot intra în lăcașul de cult, astfel încât să fie respectate normele legale privind distanțarea fizică; Pentru evitarea deplasărilor și aglomerărilor, se recomandă credincioșilor să participe la slujbele săvârșite la unitățile de cult de care aparțin din punct de vedere teritorial.

Mai mult, pe libertatea.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.