anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Comunicat de presă

Patriotismul şi ataşamentul faţă de valorile neamului, promovate în Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iaşi

GALERIE
WhatsApp Image 2019-06-07 at  09.55.30
 • WhatsApp Image 2019-06-07 at  09.55.30
- +

„Ziua Eroilor” (sărbătorită pe 6 iunie 2019, de sărbătoarea Înălţării Domnului) a fost marcată de elevii Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iaşi printr-un moment artistic susţinut la Biserica Rotonda din Leţcani şi prin participarea la slujba de comemorare din Cimitirul dedicat Eroilor Neamului din Leţcani. 

Activitatea a fost realizată de elevii voluntari din cadrul Clubului de Pace Act+ ce funcţionează în şcoala noastră sub coordonarea prof. Aurora Cristina Balan, împreună cu alţi elevi ai şcolii din clasele IX D şi XI F. Îmbrăcaţi în portul popular, copiii au cântat cântece patriotice, au adus un omagiu Eroilor Neamului căzuţi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi au aşezat flori la mormintele acestora. În plus, au făcut o vizită şi absolvenţilor clasei a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Leţcani, pentru a transmite atât mesajul lor de pace şi de devotament faţă de valorile noastre, cât şi pentru a le prezenta oferta educaţională a liceului.

Această activitate se înscrie în calendarul de proiect al parteneriatului strategic Erasmus+, Acţiunea Cheie 2 „Act, Connect, Transform for the World Peace/Acţionează, Conecteazăte, Transformă pentru Pacea universală” şi a urmărit sensibilizarea şi cultivarea respectului faţă de Eroii Neamului, dezvoltarea spiritului civic al elevilor pentru o participare mai activă în viaţa comunităţii şi conştientizarea necesităţii promovării păcii. Ea încheie un ansamblu de activităţi reunite sub motto-ul „ACT 4 Europe”, prin intermediul cărora au fost diseminate şi exploatate rezultatele proiectelor cu finanţate externă derulate în şcoală noastră şi au fost promovate valorile europene, între care se integrează cu succes şi valorile poporului român.


„Prin această activitate, coordonată de doamna profesor Daniela Amăriuţei, ne-am propus, pe de o parte, să revigorăm şi să cultivăm în rândul elevilor patriotismul şi ataşamentul faţă de valorile neamului nostru, coordonate esenţiale pentru formarea unor buni cetăţeni ai ţării noastre, iar pe de altă parte, să promovăm comportamente prosociale, pozitive, de deschidere faţă de comunitatea din care fac parte. Ideea acestui moment a pornit de la necesitatea înţelegerii semnificaţiei istorice şi culturale a zilei dedicate Eroilor şi a consideraţiei pe care o datorăm înaintaşilor noştri, pe care îi considerăm repere vlorice în formarea elevilor noştri. Nu în ultimul rând, am urmărit să valorificăm şi competenţele artistice ale elevilor”, a punctat prof. dr. Laura Maria Cârstea, directorul liceului

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.