Patron din Iaşi, despre Becali, cu care a făcut afaceri: „O lichea, o pramatie“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Patron din Iaşi, despre Becali, cu care a făcut afaceri: „O lichea, o pramatie“

GALERIE
dan pintea
  • dan pintea
- +

Dan Pîntea, patron al unei firme aflate în faliment, susţine că latifundiarul aflat la închisoare îi datorează 250.000 de lei, datorie care l-a falimentat. „Acum nu mai am bani nici să-mi dau fetiţa de 7 ani la şcoală“, spune el.

Acuzaţii dure la adresa lui Gigi Becali lansate de un patron din Iaşi ajuns la sapă de lemn din cauza datoriilor. Dan Pîn­tea, patron al „Pro Expert Secu­rity Agency“, firmă ajunsă în faliment din cauza datoriilor, susţine că Becali i-ar datora 253.000 de lei, bani aferenţi serviciilor de pază prestate către „Avicola“ de societatea ieşeanului. Pîntea spune că a decis să iasă la atac împotriva patronului de la Steaua Bucureşti după ce a văzut la televizor cum toată lu­mea deplânge situaţia lui Becali, condamnat zilele trecute la trei ani de închisoare cu executare.
„L-au ajuns blestemele. Acest om e o lichea, o pramatie, un om incorect! Ca un om creştin, când te declari mai pu­ternic financiar şi decât Ţiriac, e o prostie să nu plăteşti serviciile unor oameni oneşti. Să n-o faci e absurd, e ilogic, e cinic, e grotesc“, a spus ieri Dan Pîntea.
Potrivit propriilor susţineri, Dan Pîntea şi-a deschis firma de pază şi protecţie amintită în urmă cu zece ani. Timp de un an a făcut mai multe împrumuturi prin bănci pentru a putea ridica societatea, iar în mai 2004 a încheiat un contract cu „Avi­cola“ Iaşi, preluată la acea vre­me de Gigi Becali. „Am făcut investiţii majore, tocmai pentru că semnasem un contract cu un om foarte important, cum era Gigi Becali. Dacă mai aveam 100 de lei în casă, şi pe aiă îi băgam pentru combustibil la maşina de intervenţie“, a de­clarat Dan Pîntea. După câteva luni în care totul a decurs normal, ieşeanul susţine că „Avi­cola“ a încetat să-şi mai onoreze contractul semnat cu „Pro Ex­pert Security Agency“. Pîntea spune că a făcut muncă voluntară la fabrica lui Becali timp de doi ani, perioadă în care s-au adunat 253.441 de lei restanţi. Doi ani mai târziu, administratorul firmei de pază a fost în­ştiinţat de „Avicola“ de o eşa­lonare a plăţii, ba chiar informat că ar putea primi şi carne de pui în contul datoriei. Pîntea spune că munca voluntară de la „Avicola“ a făcut ca firma sa să se înglodeze în datorii, iar în cele din urmă a fost nevoit să ceară falimentul. „Am fost nevoit să solicit închiderea şi falimentul societăţii, după ce cei de la Finanţe s-au îndreptat împotriva mea, cum era şi normal. Neavând acces la bani, nu am mai avut cu ce să îmi prelungesc licenţa. Acum am rămas fără nimic. Nici măcar nu mai am bani să îmi dau fetiţa de 7 ani la şcoală“, a mai spus Pîntea.
Gigi Becali a fost condamnat la începutul acestei săptămâni, de Curtea Supremă, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN. El a fost încarcerat deja la Penitenciarul Rahova. „Avicola“ Iaşi, al cărei acţionar majoritar este şi în continuare Gigi Becali, se află în plin proces de insolvenţă. Recent, mai mulţi angajaţi, dar şi instituţii publice au cerut judecătorului sindic intrarea în faliment. La Parchetul General există un dosar penal pe numele lui Becali pentru presupuse infracţiuni comise de acesta în calitate de patron al „Avicola“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.