Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Patronii de la E-gros roiesc pe lângă clădirile lui Comănescu

GALERIE
eGROS-5
  • eGROS-5
- +

Egros Trade, aparţinând lui Constantin Rădeanu şi Cristian Delcea, a depus o ofertă de 2,9 milioane lei pentru unul dintre activele deţinute de o firmă a lui Constantin Comănescu.

 

Patronii complexului comercial E-gros vor să cumpere o proprietate imobiliară din patrimoniul firmei Com Beton, deţinută de Constantin Comănescu, la jumătate de preţ. Potrivit administratorului judiciar al firmei Com Beton, săptămâna viitoare se vor întâlni creditorii firmei insolvente pentru a vota oferta de 2,9 milioane lei fără TVA depusă de societatea Egros Trade, aparţinând lui Constantin Rădeanu şi Cristian Delcea. Imobilul este situat în vecinătatea complexului E-gros, pe Calea Chişinăului, şi constă într-un teren pe care sunt construite două clădiri. Potrivit planului de reorganziare neaprobat de creditori, proprietatea imobiliară are un preţ de evaluare de 6,8 milioane lei fără TVA, iar după o serie de licitaţii când imobilul nu a prezentat interes, preţul de pornire a ajuns să fie în prezent de 4,76 milioane lei fără TVA.

„Activul este compus din teren intravilan, construit şi neconstruit, în suprafaţă totală de 242 mp (17,15 mp neconstruit şi 224,85 mp construit), imobil construcţie cu o suprafaţă utilă de 192 mp şi suprafaţă construită de 224,85 mp şi o altă clădire cu suprafaţa de 1.312 mp (arie desfăşurată de 2.591 mp), compusă din parter şi un etaj şi construită din beton, reprezentând clădire cantină, şi terenul intravilan de 1.504 mp”, potrivit convocatorului. Acelaşi document arată că, în cazul în care creditorii vor aproba oferta, se va organiza o licitaţie prin supraofertare cu preţ de pornire de 2,9 milioane lei fără TVA, pasul de supraofertare fiind de 145.000 lei fără TVA. Potrivit convocatorului, oferta pentru achiziţionarea proprietăţii imobiliare de pe Calea Chişinăului a fost transmisă administratorului judiciar prin intermediul unei companii imobiliare, Alliance Investment Business SRL. În cazul în care se va aproba oferta şi apoi se va adjudeca imobilul la licitaţie, patronii de la E-gros vor trebui să achite preţul în termen de 30 de zile de la adjudecare.

Unul din asociaţii E-gros Trade, dezvoltatorul imobiliar Constantin Rădeanu, care deţine şi restaurantul La Castel din Breazu, spune că nu ştie prea multe despre acestă afacere. „Eu ştiu că am avut o discuţie mai veche strict pe clădirea cantinei, dar renunţasem la idee. Nu era neapărat un plan anume, voiam să o achiziţionăm şi vedeam noi apoi. Dar dacă e valoarea de 2,9 milioane lei, e posibil să fi făcut o nouă ofertă partenerul meu, el e mai mult interesat de hale şi astfel de investiţii. Am fost plecat din ţară o perioadă şi nu ştiu exact”, a explicat Constantin Rădeanu, unul din patronii E-gros. Asociatul lui Rădeanu, Cristian Delcea, nu a putut fi contactat, ieri. Acesta este cunoscut pentru o afacere imobiliară derulată cu Poşta Iaşi împreună cu fostul director regional Radu Mironeanu.

Delcea a închiriat Poştei prin interpuşi o clădire şi un teren din vecinătatea Kaufland Păcurari printr-un contract care avea clauze dezavantajoase pentru instituţia publică. După plecarea lui Mironeanu, Poşta a reziliat contractul pentru că nu avea nevoie de acea clădire şi a dat în judecată firma care subînchiriase Poştei imobilul lui Delcea pentru a recupera banii. În final, instituţia publică a pierdut procesul şi a fost nevoită să achite restul de plată, în cuantum de 75.000 euro, chiar dacă nu s-a folosit de proprietate. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri